Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Tradycja serowarstwa hiszpańskiego, ser Manchego. Najbardziej popularny owczy ser w Hiszpanii. Ser Manchego jest doskonałym źródłem wapnia, dzięki czemu pomaga zapobiegać chorobom, takim jak osteoporoza. Ponadto pomaga poprawić nasz układ odpornościowy dzięki wysokiej zawartości witaminy A i D.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Ser ten produkowany jest w suchym klimacie równin La Manchy z miejscowego gatunku owiec manchega, stąd jego nazwa. Ser Manchego wytwarzany w odmianie wiejskiej, rzemieślniczej, wytwarzany jest ręcznie z surowego mleka oraz w wersji przemysłowej, wtedy bazą jest mleko pasteryzowane. Sery Manchego występują w trzech odmianach, które różnią się czasem dojrzewania, czyli: fresco (ser miękki 50-dniowy), curado (twardy 3–4 miesięczny) oraz viejo (ser dojrzały). Od tego sera zależy barwa sera manchego – może mieć kolory od żółtego, jasno brązowego aż do ciemnej szarości. W naszym sklepie macie Państwo możliwość porównania serów rzemieślniczych i przemysłowych.
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
430 kcal / 1782 kJ
Tłuszcze
37g
w tym
nasycone
25g
węglowodany
1,3g
w tym cukry
1,3g
Białko
13g
Sól
1,8g
Składniki: pasteryzowane mleko owcze, bakterie fermentacji mlekowej, sól, podpuszczka, substancje konserwujące - lizozym ( z białka jaj), substancja konserwująca w skórce - natamycyna, kwas sorbinowy, barwnik w skórce - tlenki i wodorotlenki żelaza.
Iberico to twardy ser wyprodukowany z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego. Dzięki takim składnikom posiada charakterystyczny, lekko ostry smak.
Hiszpański, karmelizowany migdał Almendrun. Jest to płaski migdał, bardziej wydłużony niż Marcona. Jest szeroko stosowany do produkcji przekąsek, zwłaszcza karmelizowanych, i czekoladowych.
Większość hiszpańskich odmian migdałów ma twardą lub bardzo twardą łupinę, co zapewnia owocom doskonałą ochronę przed czynnikami zewnętrznymi (owady, pogoda, pestycydy).
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Elegancka tekturowa saszetka, a w niej pięknie, równo pocięty twardy, podpuszczkowy ser kozi. Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych...
Migdał Marcona, odmiana najwyższej jakości na świecie. W Hiszpanii uprawia się wiele odmian migdałów, ponad 100, a wśród nich migdał Marcona jest jednym z najbardziej poszukiwanych ze względu na swój smak, miękką konsystencję i wysoką zawartość oleju. Tak naprawdę ta rodzima odmiana uznawana jest za najwyższą jakość na świecie. Idealnie nadaje się jako...
Migdały Marcona z solą morską, odmiana najwyższej jakości na świecie. Jest to migdał okrągły i tłusty, słodki i o niskim procencie goryczy , co czyni go idealnym migdałem do najbardziej wyrafinowanych deserów. To najdroższa odmiana migdałów i najbardziej poszukiwana przez przemysł cukierniczy i nugatowy, ponieważ najlepiej nadaje się zarówno do miękkich,...
Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych gatunków górskich krzewów. Z tego naturalnego surowca, dodając wyłącznie osetową (ostropest)...
Najlepsze hiszpańskie migdały Marcona, smażone z pikantną papryką zapakowane w szklany słoik. Jest to najbardziej rozpowszechniona odmiana w strefie śródziemnomorskiej. Bardzo ceni się ją na rynku z uwagi na jej właściwości organoleptyczne, takie jak przyjemny smak, słodycz i kształt. Dzięki ich niezaprzeczalnym i naukowo potwierdzonym właściwościom...
Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...