Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM w oliwie z oliwek 380g

Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Cena 43,00 zł Cena podstawowa 48,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Arlequin

Tuńczyk jasny w oliwie z oliwek 250ml szklany słoik Arlequin

Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Cena 20,00 zł Cena podstawowa 23,00 zł
Więcej
W magazynie

Ser owczy Pecorino Romano klinek - paczka 200g

Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Cena 20,00 zł Cena podstawowa 25,50 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie
Wszystkie produkty w promocji
Hiszpański ser owczy MANCHEGO Garcia Baquero 150g
  • Hiszpański ser owczy MANCHEGO Garcia Baquero 150g
  • Hiszpański ser owczy MANCHEGO Garcia Baquero 150g

Ser owczy MANCHEGO Garcia Baquero 150g

Tradycja serowarstwa hiszpańskiego, ser Manchego. Najbardziej popularny owczy ser w Hiszpanii. Ser Manchego jest doskonałym źródłem wapnia, dzięki czemu pomaga zapobiegać chorobom, takim jak osteoporoza. Ponadto pomaga poprawić nasz układ odpornościowy dzięki wysokiej zawartości witaminy A i D.

21,00 zł
Brutto
Dostawa 24h
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Ser ten produkowany jest w suchym klimacie równin La Manchy z miejscowego gatunku owiec manchega, stąd jego nazwa. Ser Manchego wytwarzany w odmianie wiejskiej, rzemieślniczej, wytwarzany jest ręcznie z surowego mleka oraz w wersji przemysłowej, wtedy bazą jest mleko pasteryzowane. Sery Manchego występują w trzech odmianach, które różnią się czasem dojrzewania, czyli: fresco (ser miękki 50-dniowy), curado (twardy 3–4 miesięczny) oraz viejo (ser dojrzały). Od tego sera zależy barwa sera manchego – może mieć kolory od żółtego, jasno brązowego aż do ciemnej szarości. W naszym sklepie macie Państwo możliwość porównania serów rzemieślniczych i przemysłowych.

Wartość odżywcza  w 100 g
Wartość energetyczna 430 kcal / 1782 kJ
Tłuszcze 37g

w tym

nasycone

25g

węglowodany 1,3g
 w tym cukry 1,3g
Białko 13g
Sól 1,8g

Składniki: pasteryzowane mleko owcze, bakterie fermentacji mlekowej, sól, podpuszczka, substancje konserwujące - lizozym ( z białka jaj), substancja konserwująca w skórce - natamycyna, kwas sorbinowy, barwnik w skórce - tlenki i wodorotlenki żelaza.

Skórka sera nie jest jadalna!

Waga netto: 150g

Wyprodukowano w Hiszpanii.

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Ser Iberico Garcia Baquero - klinek 150g

Iberico to twardy ser wyprodukowany z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego. Dzięki takim składnikom posiada charakterystyczny, lekko ostry smak.
Cena 15,50 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały karmelizowane - słoik 150g

Hiszpański, karmelizowany migdał Almendrun. Jest to płaski migdał, bardziej wydłużony niż Marcona. Jest szeroko stosowany do produkcji przekąsek, zwłaszcza karmelizowanych, i czekoladowych. Większość hiszpańskich odmian migdałów ma twardą lub bardzo twardą łupinę, co zapewnia owocom doskonałą ochronę przed czynnikami zewnętrznymi (owady, pogoda, pestycydy).
Cena 18,50 zł
Więcej
W magazynie

Ser owczy Pecorino Romano klinek - paczka 200g

Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Cena 25,50 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM cięty saszetka 150g

Elegancka tekturowa saszetka, a w niej pięknie, równo pocięty twardy, podpuszczkowy ser kozi. Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych...
Cena 28,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdał Marcona naturalny słoik 150g

Migdał Marcona, odmiana najwyższej jakości na świecie. W Hiszpanii uprawia się wiele odmian migdałów, ponad 100, a wśród nich migdał Marcona jest jednym z najbardziej poszukiwanych ze względu na swój smak, miękką konsystencję i wysoką zawartość oleju. Tak naprawdę ta rodzima odmiana uznawana jest za najwyższą jakość na świecie. Idealnie nadaje się jako...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Ser kozi Garcia Baquero - klinek150g

Wspaniały hiszpański kozi ser w kawałku (klinek). Twarda konsystencja, śnieżnobiały miąższ z maleńkimi dziurkami pokryty pomarańczową skórką.
Cena 18,60 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały Marcona z solą - słoik 150g

Migdały Marcona z solą morską, odmiana najwyższej jakości na świecie. Jest to migdał okrągły i tłusty, słodki i o niskim procencie goryczy , co czyni go idealnym migdałem do najbardziej wyrafinowanych deserów. To najdroższa odmiana migdałów i najbardziej poszukiwana przez przemysł cukierniczy i nugatowy, ponieważ najlepiej nadaje się zarówno do miękkich,...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM (0,6 KG)

Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych gatunków górskich krzewów. Z tego naturalnego surowca, dodając wyłącznie osetową (ostropest)...
Cena 78,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały Marcona z ostrą papryką 150g słoik

Najlepsze hiszpańskie migdały Marcona, smażone z pikantną papryką zapakowane w szklany słoik. Jest to najbardziej rozpowszechniona odmiana w strefie śródziemnomorskiej. Bardzo ceni się ją na rynku z uwagi na jej właściwości organoleptyczne, takie jak przyjemny smak, słodycz i kształt. Dzięki ich niezaprzeczalnym i naukowo potwierdzonym właściwościom...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM w oliwie z oliwek 380g

Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Cena 48,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku