Zestaw wędlin hiszpańskich z serem: chorizo +salchichon + lomo + jamon curado + ser dojrzewający
Idealne tapas na wieczorne spotkanie w gronie przyjaciół. 4 rodzaje hiszpańskich tradycyjnych wędlin i dojrzewający ser Iberico.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Jest to sypki, cały, suchy ryż, którego ziarno przekracza 6 milimetrów długości i jest trzy razy dłuższe niż jego szerokość. Przeczytaj więcej informacji o tym produkcie na naszym blogu.
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Salsa vieira - z przegrzebków - wyjątkowy sos i smak omułek.
Sos do przegrzebków to sos na bazie cebuli, pomidorów, oliwy z oliwek i octu, który zwykle przyrządza się do gotowania przegrzebków i stąd jego nazwa.
Tradycja w Hiszpanii - małże to żywność bogata w witaminę B12 oraz jod i mają niską zawartość tłuszczu.
Specjalność z Hiszpanii - spróbuj...
Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku
Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Mała rybka - dużo zdrowia.
Smaczne sardynki w oliwie z oliwek, która dzięki swoim naturalnym właściwością wspomaga smak rybek. Mogą być doskonałym składnikiem do różnych dań, sałatek, past kanapkowych a również jako osobna przekąska, nigdy Was nie zawiodą. Sardynki to małe rybki dające nam dużo zdrowia. Zobacz jak zrobiliśmy pastę kanapkową z sardynek.
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w tłuszcz i bogate źródło wapnia. Twardy ser produkowany z mleka owczego. Lekko pikantny w smaku.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Co to jest Pecorino Romano? Pecorino Romano to starożytny włoski ser wytwarzany w 100% z mleka owczego. Mleko pochodzi od owiec hodowanych na wolności i żywionych na naturalnych pastwiskach w Lacjum, w prowincji Grosseto w Toskanii i na Sardynii. Jest to jeden z czterech włoskich serów z mleka owczego, które korzystają ze statusu chronionej nazwy pochodzenia ChNP i nadal jest wytwarzany wyłącznie tradycyjnymi metodami na ich obszarach pochodzenia. Pecorino Romano to twardy ser o miękkiej, cienkiej i naturalnej skórce. Ma kolor od białego do jasnosłomkowego i wyróżnia się kruchą konsystencją oraz intensywnym słonym smakiem, który wzrasta wraz z wiekiem. Kształty Pecorino Romano są cylindryczne i ważą od 44 funtów 20 kg do 77 funtów 35 kg. Przed wydaniem ser jest znakowany głową owcy w rombie, a skórka jest zaznaczana kropkowanymi literami, które określają obszar oznaczenia. W zależności od obszaru produkcji Lazio, Sardegna Sardinia lub Grosseto; można również wyświetlić logo obszaru. Pecorino Romano kontra Parmigiano-Reggiano Chociaż sery Pecorino Romano i Parmigiano-Reggiano mają podobne zastosowania, są one różne. Parmigiano-Reggiano to twardy ser z mleka krowiego. Jest bardziej orzechowy i słodszy niż Pecorino Romano, który jest zdecydowanie bardziej słony. W zależności od receptury Pecorino Romano i Parmigiano-Reggiano można stosować zamiennie lub łączyć i oba są idealnymi serami do tarcia.
Chorizo extra IBERICO - tacka plasterków wspaniałej tradycyjnej hiszpańskiej kiełbasy - 80g
Oryginalna, hiszpańska, dojrzewająca kiełbasa, produkowana według tradycyjnej receptury z dodatkiem papryki i czosnku. Wytwarzana z chudego boczku wieprzowiny rasy iberyjskiej, a następnie suszona przez 8 tygodni.
Elegancka tekturowa saszetka, a w niej pięknie, równo pocięty twardy, podpuszczkowy ser kozi. Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych...
JAMON CURADO PALCARSA cięty w plasterkach 100g
Oryginalna, hiszpańska, długo dojrzewająca szynka, produkowana z udźca wieprzowego. Dzięki procesowi suszenia w odpowiednich warunkach zyskuje wyjątkowy smak i aromat. Produkt nie zawiera wzmacniaczy smaku, barwników, glutenu, laktozy oraz soi.
Zestaw wędlin hiszpańskich z serem: chorizo +salchichon + lomo + jamon curado + ser dojrzewający
Idealne tapas na wieczorne spotkanie w gronie przyjaciół. 4 rodzaje hiszpańskich tradycyjnych wędlin i dojrzewający ser Iberico.
Migdał Marcona, odmiana najwyższej jakości na świecie. W Hiszpanii uprawia się wiele odmian migdałów, ponad 100, a wśród nich migdał Marcona jest jednym z najbardziej poszukiwanych ze względu na swój smak, miękką konsystencję i wysoką zawartość oleju. Tak naprawdę ta rodzima odmiana uznawana jest za najwyższą jakość na świecie. Idealnie nadaje się jako...
JAMON DE PAVO cięty w plastry 80g - CARCHELEJO
Hiszpańska, dojrzewająca szynka, produkowana z uda indyczego. Dzięki procesowi peklowania i sezonowania przez co najmniej 6 tygodni, zyskuje wyjątkowy smak i aromat. Posiada certyfikat Halal.
Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Chorizo extra plastry - paczka 90g
Wyśmienite hiszpańskie chorizo extra w plastrach, na tacce z łatwym otwieraniem, zapakowane metodą vacum. Oryginalna, hiszpańska, dojrzewająca kiełbasa. Produkowana według tradycyjnej receptury z dodatkiem papryki i czosnku. Wytwarzana z chudej łopatki wieprzowej, a następnie suszona przez 3 tygodnie.
Tradycja serowarstwa hiszpańskiego, ser Manchego. Najbardziej popularny owczy ser w Hiszpanii. Ser Manchego jest doskonałym źródłem wapnia, dzięki czemu pomaga zapobiegać chorobom, takim jak osteoporoza. Ponadto pomaga poprawić nasz układ odpornościowy dzięki wysokiej zawartości witaminy A i D.
JAMON Serrano szynka plastry 100g CARCHELEJO
Oryginalna, hiszpańska, długodojrzewająca szynka, produkowana z udźca wieprzowego. Dzięki procesowi suszenia w odpowiednich warunkach przez co najmniej 9 miesięcy, zyskuje wyjątkowy smak, kruchość i aromat.
Migdały Marcona z solą morską, odmiana najwyższej jakości na świecie. Jest to migdał okrągły i tłusty, słodki i o niskim procencie goryczy , co czyni go idealnym migdałem do najbardziej wyrafinowanych deserów. To najdroższa odmiana migdałów i najbardziej poszukiwana przez przemysł cukierniczy i nugatowy, ponieważ najlepiej nadaje się zarówno do miękkich,...
Chorizo pikantne extra Sarta PALCARSA 250g
Oryginalna, hiszpańska, dojrzewająca kiełbasa. Produkowana według tradycyjnej receptury z dodatkiem papryki i czosnku. Produkt nie zawiera wzmacniaczy smaku, barwników, glutenu, laktozy oraz soi.
FUET IMPERIAL EXTRA, kiełbasa dojrzewająca - opak. 160g
Kultowa, hiszpańska przekąska, obowiązkowa w asortymencie hiszpańskich tapas. Pokryta jest jadalną białą pleśnią, która nadaje temu produktowi prawdziwy serowy aromat. Wytwarzana z najlepszych kawałków chudego wieprzowego boczku, a następnie suszona przez 3 tygodnie.
Fuet to bardzo popularna...
Iberico to twardy ser wyprodukowany z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego. Dzięki takim składnikom posiada charakterystyczny, lekko ostry smak.