Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM w oliwie z oliwek 380g

Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Cena 43,00 zł Cena podstawowa 48,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Arlequin

Tuńczyk jasny w oliwie z oliwek 250ml szklany słoik Arlequin

Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Cena 20,00 zł Cena podstawowa 23,00 zł
Więcej
W magazynie

Ser owczy Pecorino Romano klinek - paczka 200g

Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Cena 20,00 zł Cena podstawowa 25,50 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie
Wszystkie produkty w promocji
  • Rabat
Włoski oryginalny ser Pecorino Romano 200g paczka
  • Włoski oryginalny ser Pecorino Romano 200g paczka

Ser owczy Pecorino Romano klinek - paczka 200g

Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w tłuszcz i bogate źródło wapnia. Twardy ser produkowany z mleka owczego. Lekko pikantny w smaku.
Data przydatności do spożycia: 17.09.2024
 
 
25,50 zł
20,00 zł Zniżka 5,50 zł
Brutto
Dostawa 24h

Najniższa cena w ciągu 30 dni: 20,00 zł

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Co to jest Pecorino Romano?
Pecorino Romano to starożytny włoski ser wytwarzany w 100% z mleka owczego. Mleko pochodzi od owiec hodowanych na wolności i żywionych na naturalnych pastwiskach w Lacjum, w prowincji Grosseto w Toskanii i na Sardynii. Jest to jeden z czterech włoskich serów z mleka owczego, które korzystają ze statusu chronionej nazwy pochodzenia ChNP i nadal jest wytwarzany wyłącznie tradycyjnymi metodami na ich obszarach pochodzenia.
Pecorino Romano to twardy ser o miękkiej, cienkiej i naturalnej skórce. Ma kolor od białego do jasnosłomkowego i wyróżnia się kruchą konsystencją oraz intensywnym słonym smakiem, który wzrasta wraz z wiekiem. Kształty Pecorino Romano są cylindryczne i ważą od 44 funtów 20 kg do 77 funtów 35 kg. Przed wydaniem ser jest znakowany głową owcy w rombie, a skórka jest zaznaczana kropkowanymi literami, które określają obszar oznaczenia. W zależności od obszaru produkcji Lazio, Sardegna Sardinia lub Grosseto; można również wyświetlić logo obszaru.
Pecorino Romano kontra Parmigiano-Reggiano
Chociaż sery Pecorino Romano i Parmigiano-Reggiano mają podobne zastosowania, są one różne. Parmigiano-Reggiano to twardy ser z mleka krowiego. Jest bardziej orzechowy i słodszy niż Pecorino Romano, który jest zdecydowanie bardziej słony. W zależności od receptury Pecorino Romano i Parmigiano-Reggiano można stosować zamiennie lub łączyć i oba są idealnymi serami do tarcia.

Wartość odżywcza  w 100 g
Wartość energetyczna 392 kcal / 1626 kJ
Tłuszcze 32g

w tym

nasycone

18,2g

węglowodany 0g
 w tym cukry 0g
Białko 26g
Sól 5g

Składniki: mleko owcze termizowane, sól, podpuszczka.

Waga netto: 200g

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały Marcona z solą - słoik 150g

Migdały Marcona z solą morską, odmiana najwyższej jakości na świecie. Jest to migdał okrągły i tłusty, słodki i o niskim procencie goryczy , co czyni go idealnym migdałem do najbardziej wyrafinowanych deserów. To najdroższa odmiana migdałów i najbardziej poszukiwana przez przemysł cukierniczy i nugatowy, ponieważ najlepiej nadaje się zarówno do miękkich,...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM (0,6 KG)

Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych gatunków górskich krzewów. Z tego naturalnego surowca, dodając wyłącznie osetową (ostropest)...
Cena 78,00 zł
Więcej
W magazynie

Ser kozi Garcia Baquero - klinek150g

Wspaniały hiszpański kozi ser w kawałku (klinek). Twarda konsystencja, śnieżnobiały miąższ z maleńkimi dziurkami pokryty pomarańczową skórką.
Cena 18,60 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM cięty saszetka 150g

Elegancka tekturowa saszetka, a w niej pięknie, równo pocięty twardy, podpuszczkowy ser kozi. Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych...
Cena 28,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdał Marcona naturalny słoik 150g

Migdał Marcona, odmiana najwyższej jakości na świecie. W Hiszpanii uprawia się wiele odmian migdałów, ponad 100, a wśród nich migdał Marcona jest jednym z najbardziej poszukiwanych ze względu na swój smak, miękką konsystencję i wysoką zawartość oleju. Tak naprawdę ta rodzima odmiana uznawana jest za najwyższą jakość na świecie. Idealnie nadaje się jako...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Ser Iberico Garcia Baquero - klinek 150g

Iberico to twardy ser wyprodukowany z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego. Dzięki takim składnikom posiada charakterystyczny, lekko ostry smak.
Cena 15,50 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały karmelizowane - słoik 150g

Hiszpański, karmelizowany migdał Almendrun. Jest to płaski migdał, bardziej wydłużony niż Marcona. Jest szeroko stosowany do produkcji przekąsek, zwłaszcza karmelizowanych, i czekoladowych. Większość hiszpańskich odmian migdałów ma twardą lub bardzo twardą łupinę, co zapewnia owocom doskonałą ochronę przed czynnikami zewnętrznymi (owady, pogoda, pestycydy).
Cena 18,50 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM w oliwie z oliwek 380g

Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Cena 48,00 zł
Więcej
W magazynie

Ser owczy MANCHEGO Garcia Baquero 150g

Tradycja serowarstwa hiszpańskiego, ser Manchego. Najbardziej popularny owczy ser w Hiszpanii. Ser Manchego jest doskonałym źródłem wapnia, dzięki czemu pomaga zapobiegać chorobom, takim jak osteoporoza. Ponadto pomaga poprawić nasz układ odpornościowy dzięki wysokiej zawartości witaminy A i D.
Cena 21,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały Marcona z ostrą papryką 150g słoik

Najlepsze hiszpańskie migdały Marcona, smażone z pikantną papryką zapakowane w szklany słoik. Jest to najbardziej rozpowszechniona odmiana w strefie śródziemnomorskiej. Bardzo ceni się ją na rynku z uwagi na jej właściwości organoleptyczne, takie jak przyjemny smak, słodycz i kształt. Dzięki ich niezaprzeczalnym i naukowo potwierdzonym właściwościom...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku