Marka: Monteoliva

EVOO Oliwa z oliwek PREMIUM- kolekcja 500 ml

Oliwa z oliwek extra Virgin, specjalna edycja Monteoliva Oro Premium AOVE Te kolecjonerskie butelki z oliwą z oliwek, są wyjątkowym produktem w sytuacjach, gdy chcesz zaskoczyć kogoś wyjątkowym prezentem.Wewnątrz butelki oliwa z oliwek Extra Virgin MONTEOLIVA ORO PREMIUM, oliwa z oliwek najwyższej jakości, poparty wieloma nagrodami w kraju i za...
Cena 86,00 zł Cena podstawowa 100,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Marka: Cafe Burdet

Kawa Burdet Natural ziarno 1 kg

Doskonała mieszanka 60% Arabiki i 40% Robusty, zapewniająca dobrą równowagę z miękkim i słodkim smakiem, średnią treściwością i kremowym finiszem. Mieszanka Arabiki z Ameryki Południowej z Robustą z Azji, nadaje intensywny aromat i wspaniały smak kawy. Treściwość, kremowość koloru orzecha laskowego w Twojej filiżance charakteryzuje Cafe Burdet...
Cena 84,00 zł Cena podstawowa 95,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie produkty w promocji
Sery, wędliny, migdały
Sery, wędliny, migdały

Najlepsze hiszpańskie tradycyjne sery i wędliny.

Dehesa Frías to gospodarstwo położone nad brzegiem zbiornika Hueznar. La Dehesa położona jest na terenie Parku Przyrody Sierra Norte de Sevilla, który obejmuje dużą część Rezerwatu Biosfery Dehesas de Sierra Morena, gdzie dominujący krajobraz tworzą dęby ostrolistne i dęby korkowe oraz fauna złożona z jeleniowatych. i dziki. To właśnie tam produkuje się ser z mleka " kwitnących kóz", specjalnej rasy górskich kóz. Zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych gatunków krzewów z Sierra Norte Sevillana. Wychodząc z tego naturalnego surowca, ser wytwarzamy jest tradycyjnym procesem, w którym dodaje się wyłącznie podpuszczkę z ostropestu i sól. 

Firma Torre de Núñez od ponad 50 lat zajmuje się produkcją wysokiej jakości szynki serrano i wędlin. Swoją pracę opiera na tradycyjnym rzemiośle. Od początku Torre de Núñez stawiała przed sobą wyzwania, starając się nie tylko zadowolić klientów, ale także o nich zadbać. Konsumentom oferuje produkty najwyższej jakości, pozbawione glutenu i alergenów. Torre de Núñez jest dumna z szynki Jamon Serrano, która ma o 25% mniej soli niż średnia dla produktów w swojej kategorii, co potwierdza certyfikat Spanish Heart Foundation. Wędliny i szynka serrano produkowane są z jednego z najdelikatniejszych i najbardziej soczystych mięs na świecie: ze świń rasy Duroc.

Quesería de la Sierra Subbética, SL, to mistrzowie serowarstwa. Firma od 1995 roku produkuje ręcznie robione sery według tradycyjnych receptur, zachowując w ten sposób autentyczny smak i esencję wszystkich produktów. W procesie produkcyjnym wykorzystywane jest mleko kozie i owcze, dostarczane przez rolników, których ekologiczne gospodarstwa znajdują się w Parku Narodowym Sierra Subbética w Zuheros. Jakość i gwarancja serów jest wynikiem wysiłku wykwalifikowanego personelu.

Aktywne filtry

Ser owczy MANCHEGO Garcia Baquero 150g

Tradycja serowarstwa hiszpańskiego, ser Manchego. Najbardziej popularny owczy ser w Hiszpanii. Ser Manchego jest doskonałym źródłem wapnia, dzięki czemu pomaga zapobiegać chorobom, takim jak osteoporoza. Ponadto pomaga poprawić nasz układ odpornościowy dzięki wysokiej zawartości witaminy A i D.
Cena 21,00 zł
Więcej
W magazynie

Ser Iberico Garcia Baquero - klinek 150g

Iberico to twardy ser wyprodukowany z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego. Dzięki takim składnikom posiada charakterystyczny, lekko ostry smak.
Cena 15,50 zł
Więcej
W magazynie

Ser kozi Garcia Baquero - klinek150g

Wspaniały hiszpański kozi ser w kawałku (klinek). Twarda konsystencja, śnieżnobiały miąższ z maleńkimi dziurkami pokryty pomarańczową skórką.
Cena 18,60 zł
Więcej
W magazynie

Ser owczy Pecorino Romano klinek - paczka 200g

Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Cena 25,50 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM (0,6 KG)

Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych gatunków górskich krzewów. Z tego naturalnego surowca, dodając wyłącznie osetową (ostropest)...
Cena 78,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM w oliwie z oliwek 380g

Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Cena 48,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM cięty saszetka 150g

Elegancka tekturowa saszetka, a w niej pięknie, równo pocięty twardy, podpuszczkowy ser kozi. Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych...
Cena 28,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdał Marcona naturalny słoik 150g

Migdał Marcona, odmiana najwyższej jakości na świecie. W Hiszpanii uprawia się wiele odmian migdałów, ponad 100, a wśród nich migdał Marcona jest jednym z najbardziej poszukiwanych ze względu na swój smak, miękką konsystencję i wysoką zawartość oleju. Tak naprawdę ta rodzima odmiana uznawana jest za najwyższą jakość na świecie. Idealnie nadaje się jako...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały karmelizowane - słoik 150g

Hiszpański, karmelizowany migdał Almendrun. Jest to płaski migdał, bardziej wydłużony niż Marcona. Jest szeroko stosowany do produkcji przekąsek, zwłaszcza karmelizowanych, i czekoladowych. Większość hiszpańskich odmian migdałów ma twardą lub bardzo twardą łupinę, co zapewnia owocom doskonałą ochronę przed czynnikami zewnętrznymi (owady, pogoda, pestycydy).
Cena 18,50 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały Marcona z solą - słoik 150g

Migdały Marcona z solą morską, odmiana najwyższej jakości na świecie. Jest to migdał okrągły i tłusty, słodki i o niskim procencie goryczy , co czyni go idealnym migdałem do najbardziej wyrafinowanych deserów. To najdroższa odmiana migdałów i najbardziej poszukiwana przez przemysł cukierniczy i nugatowy, ponieważ najlepiej nadaje się zarówno do miękkich,...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały Marcona z ostrą papryką 150g słoik

Najlepsze hiszpańskie migdały Marcona, smażone z pikantną papryką zapakowane w szklany słoik. Jest to najbardziej rozpowszechniona odmiana w strefie śródziemnomorskiej. Bardzo ceni się ją na rynku z uwagi na jej właściwości organoleptyczne, takie jak przyjemny smak, słodycz i kształt. Dzięki ich niezaprzeczalnym i naukowo potwierdzonym właściwościom...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku