Polecamy filmowe przepisy z kuchni hiszpańskiej i kuchni świata.
Jajka z zaatarem, porami i szpinakiem na bliskowschodni sposób
Krok po kroku zobaczcie na naszym filmie, jak przygotować to fantastyczne danie.Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem.
Pasta z białego sera z rzodkiewką i oliwą z oliwek
Pesto z czosnku niedźwiedziego z orzechami włoskimi.
Pasta jajeczna z rzodkiewką, kaparami i świeżą miętą. Nowość!
Kochani!Pesto z czosnku niedźwiedziego podane na knedlach z kaszy manny.
Knedle z kaszy manny przyprawione pesto z niedźwiedziego czosnku
Wiosną ubiegłego roku pokazaliśmy w filmowych przepisach, jak przyrządzamy pesto z niedźwiedziego czosnku. Przez cały rok wykorzystywaliśmy je do różnych potraw, ale przede wszystkim wzbogacaliśmy makaron, z którym doskonale współgra. Dzisiaj jednak podamy prosty sposób na kluseczki przyprawione pesto z czosnku niedźwiedziego, bo już niedługo będzie można go kupić lub zbierać. Byle do wiosny.
Makaron wstążki (tagliatelle, papardelle) z czarnymi oliwkami, kaparami i harissą
Naprawdę łatwe, mało pracochłonne, smaczne danie z makaronem.Makaron farfalle (kokardki) z ciecierzycą i zaatarem
Szybki i łatwy przepis na pyszne danie z makaronem.Filet z halibuta z sosem Rèmoulade i pieczonymi ziemniakami. Gotuj z IRPO.
Ryż Bomba z oliwkami, serem owczym i granatem (sezonowo z czerwonymi porzeczkami).
Składniki potrzebne do sporządzenia ryżu zobaczycie Państwo w naszym krótkim filmie. Wykonanie: Najpierw przygotuj sos. Można zrobić go nawet dzień wcześniej i przechować w lodówce.Sałatka ze świeżych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim, oliwą z oliwek i octem balsamicznym.
Sałatka z mintaja na sposób hiszpański
Przygotuj mintaja, weź przyprawy: sól, biały mielony pieprz, harissę. Odsącz z zalewy kilkanaście czarnych oliwek. Obierz dwa ząbki czosnku i pokrój je w cieniutkie plasterki. Więcej...Labraks pieczony z warzywami
Proponujemy szybkie i nieskomplikowane danie z naszymi przyprawami. Na co dzień i na specjalną okazję. Zaletą jest to, że łatwo można zrobić podwójną porcję dla większej liczby osób. Nie trzeba tu nic więcej. Smak ucieszy podniebienie a malownicza brytfanna będzie radością dla oka.Prosty piernik pomidorowy czyli 3 x P
Nasz cykl nosi nazwę „Gotuj z IRPO”, ale tym razem pieczemy ciasto bez jajek, ale z hiszpańskimi, a jakże, składnikami– oliwą z oliwek i pomidorami. Przepis jest banalny! Otrzymany od osoby, która nie chce spędzać przy pieczeniu zbyt wiele czasu. Zaletą ciasta jest to, że zawsze się udaje! Sprawdziliśmy kilka razy!