- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem 0,00 zł
Oliwa z oliwek na czczo. 6 powodów dla których warto pić oliwę na czczo i jeść z chlebem.
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno z dobrym chlebem, podstawa diety śródziemnomorskiej.
Przeczytaj cały artykuł lub kliknij w obrazek i wejdź do sklepu.
EVOO z chlebem podstawa diety śródziemnomorskiej.
Co oznacza skrót EVOO? EVOO - to skrót od EXTRA VIRGIN OLIVE OIL ( j.angielski)
Co oznacza skrót AOVE? AOVE - to skrót od ACEITE OLIVA VIRGEN EXTRA ( j. hiszpański)
AOVE - to 100% sok z oliwek, czyli najlepsza hiszpańska oliwa, jaką można znaleźć na rynku. Według Międzynarodowej Rady ds. Oliwy z Oliwek, EVOO, /AOVE/ to »oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia o wolnej kwasowości, wyrażonej jako kwas oleinowy, nie większej niż 0,8 grama na 100 gramów i której inne właściwości odpowiadają właściwościom ustalonym dla tej kategorii w normie 10C . EVOO to akronim dla oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i jest to klasyfikacja oliwy z oliwek, która wymaga, aby produkt spełniał rygorystyczne przepisy dotyczące stosowania go przez firmę w swoim produkcie. Chociaż normy mogą się różnić w poszczególnych krajach, Międzynarodowa Rada ds. Oliwy z Oliwek w rzeczywistości podaje zwięzłą definicję, która jest zwykle stosowana przez większość krajów.
- - najpierw wybierz najlepszą oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia (EVOO)
- - unikaj bułek, białego pieczywa
- - szukaj zdrowego chleba, najlepiej z prywatnej, rodzinnej piekarni
- - jeżeli poczujesz głód, sięgnij po kromkę chleba z EVOO zamiast po kaloryczną przekąskę