Zestaw wędlin hiszpańskich z serem: chorizo +salchichon + lomo + jamon curado + ser dojrzewający
Idealne tapas na wieczorne spotkanie w gronie przyjaciół. 4 rodzaje hiszpańskich tradycyjnych wędlin i dojrzewający ser Iberico.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Jest to sypki, cały, suchy ryż, którego ziarno przekracza 6 milimetrów długości i jest trzy razy dłuższe niż jego szerokość. Przeczytaj więcej informacji o tym produkcie na naszym blogu.
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Salsa vieira - z przegrzebków - wyjątkowy sos i smak omułek.
Sos do przegrzebków to sos na bazie cebuli, pomidorów, oliwy z oliwek i octu, który zwykle przyrządza się do gotowania przegrzebków i stąd jego nazwa.
Tradycja w Hiszpanii - małże to żywność bogata w witaminę B12 oraz jod i mają niską zawartość tłuszczu.
Specjalność z Hiszpanii - spróbuj...
Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku
Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Mała rybka - dużo zdrowia.
Smaczne sardynki w oliwie z oliwek, która dzięki swoim naturalnym właściwością wspomaga smak rybek. Mogą być doskonałym składnikiem do różnych dań, sałatek, past kanapkowych a również jako osobna przekąska, nigdy Was nie zawiodą. Sardynki to małe rybki dające nam dużo zdrowia. Zobacz jak zrobiliśmy pastę kanapkową z sardynek.
Wspaniały hiszpański kozi ser w kawałku (klinek). Twarda konsystencja, śnieżnobiały miąższ z maleńkimi dziurkami pokryty pomarańczową skórką.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Oryginalny hiszpański ser od Garcia Baquero, wyprodukowany w 100% z pasteryzowanego koziego mleka. Twarda konsystencja, śnieżnobiały miąższ z maleńkimi dziurkami pokryty pomarańczową skórką.
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
422 kcal / 1751 kJ
Tłuszcze
35g
w tym
nasycone
24g
węglowodany
1,8g
w tym cukry
1,8g
Białko
25g
Sól
1,8g
Składniki: pasteryzowane mleko kozie, bakterie fermentacji mlekowej, sól, podpuszczka, stabilizator - chlorek wapnia, substancja konserwująca w skórce - natamycyna, kwas sorbinowy. Skórka sera jest nie jadalna.
Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Iberico to twardy ser wyprodukowany z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego. Dzięki takim składnikom posiada charakterystyczny, lekko ostry smak.
Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych gatunków górskich krzewów. Z tego naturalnego surowca, dodając wyłącznie osetową (ostropest)...
JAMON CURADO PALCARSA cięty w plasterkach 100g
Oryginalna, hiszpańska, długo dojrzewająca szynka, produkowana z udźca wieprzowego. Dzięki procesowi suszenia w odpowiednich warunkach zyskuje wyjątkowy smak i aromat. Produkt nie zawiera wzmacniaczy smaku, barwników, glutenu, laktozy oraz soi.
FUET IMPERIAL EXTRA, kiełbasa dojrzewająca - opak. 160g
Kultowa, hiszpańska przekąska, obowiązkowa w asortymencie hiszpańskich tapas. Pokryta jest jadalną białą pleśnią, która nadaje temu produktowi prawdziwy serowy aromat. Wytwarzana z najlepszych kawałków chudego wieprzowego boczku, a następnie suszona przez 3 tygodnie.
Fuet to bardzo popularna...
JAMON DE PAVO cięty w plastry 80g - CARCHELEJO
Hiszpańska, dojrzewająca szynka, produkowana z uda indyczego. Dzięki procesowi peklowania i sezonowania przez co najmniej 6 tygodni, zyskuje wyjątkowy smak i aromat. Posiada certyfikat Halal.
CHORIZO EXTRA plastry 70g - PALCARSA
Oryginalna, hiszpańska, dojrzewająca kiełbasa. Produkowana według tradycyjnej receptury z dodatkiem papryki i czosnku. Produkt nie zawiera wzmacniaczy smaku, glutenu, laktozy oraz soi.
Chorizo extra plastry - paczka 90g
Wyśmienite hiszpańskie chorizo extra w plastrach, na tacce z łatwym otwieraniem, zapakowane metodą vacum. Oryginalna, hiszpańska, dojrzewająca kiełbasa. Produkowana według tradycyjnej receptury z dodatkiem papryki i czosnku. Wytwarzana z chudej łopatki wieprzowej, a następnie suszona przez 3 tygodnie.
Chorizo extra IBERICO - tacka plasterków wspaniałej tradycyjnej hiszpańskiej kiełbasy - 80g
Oryginalna, hiszpańska, dojrzewająca kiełbasa, produkowana według tradycyjnej receptury z dodatkiem papryki i czosnku. Wytwarzana z chudego boczku wieprzowiny rasy iberyjskiej, a następnie suszona przez 8 tygodni.
Chorizo pikantne extra Sarta PALCARSA 250g
Oryginalna, hiszpańska, dojrzewająca kiełbasa. Produkowana według tradycyjnej receptury z dodatkiem papryki i czosnku. Produkt nie zawiera wzmacniaczy smaku, barwników, glutenu, laktozy oraz soi.
Migdał Marcona, odmiana najwyższej jakości na świecie. W Hiszpanii uprawia się wiele odmian migdałów, ponad 100, a wśród nich migdał Marcona jest jednym z najbardziej poszukiwanych ze względu na swój smak, miękką konsystencję i wysoką zawartość oleju. Tak naprawdę ta rodzima odmiana uznawana jest za najwyższą jakość na świecie. Idealnie nadaje się jako...
Hiszpański, karmelizowany migdał Almendrun. Jest to płaski migdał, bardziej wydłużony niż Marcona. Jest szeroko stosowany do produkcji przekąsek, zwłaszcza karmelizowanych, i czekoladowych.
Większość hiszpańskich odmian migdałów ma twardą lub bardzo twardą łupinę, co zapewnia owocom doskonałą ochronę przed czynnikami zewnętrznymi (owady, pogoda, pestycydy).
Elegancka tekturowa saszetka, a w niej pięknie, równo pocięty twardy, podpuszczkowy ser kozi. Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych...
Tradycja serowarstwa hiszpańskiego, ser Manchego. Najbardziej popularny owczy ser w Hiszpanii. Ser Manchego jest doskonałym źródłem wapnia, dzięki czemu pomaga zapobiegać chorobom, takim jak osteoporoza. Ponadto pomaga poprawić nasz układ odpornościowy dzięki wysokiej zawartości witaminy A i D.
Zestaw wędlin hiszpańskich z serem: chorizo +salchichon + lomo + jamon curado + ser dojrzewający
Idealne tapas na wieczorne spotkanie w gronie przyjaciół. 4 rodzaje hiszpańskich tradycyjnych wędlin i dojrzewający ser Iberico.