Marka: Monteoliva

EVOO Oliwa z oliwek PREMIUM- kolekcja 500 ml

Oliwa z oliwek extra Virgin, specjalna edycja Monteoliva Oro Premium AOVE Te kolecjonerskie butelki z oliwą z oliwek, są wyjątkowym produktem w sytuacjach, gdy chcesz zaskoczyć kogoś wyjątkowym prezentem.Wewnątrz butelki oliwa z oliwek Extra Virgin MONTEOLIVA ORO PREMIUM, oliwa z oliwek najwyższej jakości, poparty wieloma nagrodami w kraju i za...
Cena 86,00 zł Cena podstawowa 100,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Marka: Cafe Burdet

Kawa Burdet Natural ziarno 1 kg

Doskonała mieszanka 60% Arabiki i 40% Robusty, zapewniająca dobrą równowagę z miękkim i słodkim smakiem, średnią treściwością i kremowym finiszem. Mieszanka Arabiki z Ameryki Południowej z Robustą z Azji, nadaje intensywny aromat i wspaniały smak kawy. Treściwość, kremowość koloru orzecha laskowego w Twojej filiżance charakteryzuje Cafe Burdet...
Cena 84,00 zł Cena podstawowa 95,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie produkty w promocji
Hiszpański oryginalny  ser kozi porcjowany 150g
  • Hiszpański oryginalny  ser kozi porcjowany 150g
  • Hiszpański oryginalny  ser kozi porcjowany 150g

SER KOZI twardy SUCUM cięty saszetka 150g

Elegancka tekturowa saszetka, a w niej pięknie, równo pocięty twardy, podpuszczkowy ser kozi. 
Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych gatunków górskich krzewów.
Okres dojrzewania sera: nie mniej niż 9 miesięcy.

28,00 zł
Brutto
Dostawa 24h
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Nazwa KOZY KWIECISTE, do których należy m.innymi rasa kóz Sevillian Florida, pochodzi od charakterystycznej dla rasy sierści, którą jest czerwona cętka na białym tle lub odwrotnie, dzięki czemu przypomina ukwiecone pole.
Rolnictwo ekstensywne – rodzaj rolnictwa, w którym nie stosuje się sztucznych środków wspomagających uprawy, takich jak nawozy mineralne i pestycydy, co skutkuje jednak zmniejszonymi plonami. W systemie tym nakłady pracy są wysokie, a koszty niskie. /źródło Wikipedia/. W obliczu narastających wyzwań związanych ze zmianami klimatycznymi i zrównoważonym wykorzystaniem zasobów, rolnictwo i hodowla ekstensywne zyskują na znaczeniu i przyczyniają się do ochrony przyrody. Z mleka kóz rasy Sevillian Floridatego naturalnego surowca, dodając wyłącznie osetową (ostropest) podpuszczkę i sól, tradycyjnym sposobem wytwarzany jest ser. W procesie peklowania dodaje się oliwę z oliwek extra Virgen, nacierając zewnętrzne ścianki sera. EVOO SUCUM musi stworzyć skórkę, która zamyka ser i umożliwia jednorodne dojrzewanie od środka do zewnątrz. Taki proces produkcji pozwala spożywać ser w temperaturze od 20° do 25°C, przez co poznajemy wiele, nietypowych dla innych serów smaków.
Podpuszczka osetowa- co to jest?
Podpuszczka ta jest w 100% pochodzenia roślinnego, pochodzi z ostu i pozwala wytwarzać najlepsze, znane hiszpańskie sery. Podpuszczkę warzywną z ostropestu można wykorzystać do produkcji wszystkich rodzajów serów, zarówno dojrzałych, jak i świeżych.

Wartość odżywcza  w 100 g
Wartość energetyczna 502 kcal / 2080 kJ
Tłuszcze 42,9g

w tym

nasycone

27,4g

węglowodany 0,1g
 w tym cukry 0,1g
Białko 29g
Sól 1,9g

Składniki: pasteryzowane mleko kozie, podpuszczka, chlorek wapnia, ferment mlekowy, oliwa z oliwek, sól.

Waga netto: 150g

Wyprodukowano w Hiszpanii.

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdał Marcona naturalny słoik 150g

Migdał Marcona, odmiana najwyższej jakości na świecie. W Hiszpanii uprawia się wiele odmian migdałów, ponad 100, a wśród nich migdał Marcona jest jednym z najbardziej poszukiwanych ze względu na swój smak, miękką konsystencję i wysoką zawartość oleju. Tak naprawdę ta rodzima odmiana uznawana jest za najwyższą jakość na świecie. Idealnie nadaje się jako...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Ser kozi Garcia Baquero - klinek150g

Wspaniały hiszpański kozi ser w kawałku (klinek). Twarda konsystencja, śnieżnobiały miąższ z maleńkimi dziurkami pokryty pomarańczową skórką.
Cena 18,60 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały karmelizowane - słoik 150g

Hiszpański, karmelizowany migdał Almendrun. Jest to płaski migdał, bardziej wydłużony niż Marcona. Jest szeroko stosowany do produkcji przekąsek, zwłaszcza karmelizowanych, i czekoladowych. Większość hiszpańskich odmian migdałów ma twardą lub bardzo twardą łupinę, co zapewnia owocom doskonałą ochronę przed czynnikami zewnętrznymi (owady, pogoda, pestycydy).
Cena 18,50 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM w oliwie z oliwek 380g

Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Cena 48,00 zł
Więcej
W magazynie

Ser owczy Pecorino Romano klinek - paczka 200g

Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Cena 25,50 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Ser Iberico Garcia Baquero - klinek 150g

Iberico to twardy ser wyprodukowany z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego. Dzięki takim składnikom posiada charakterystyczny, lekko ostry smak.
Cena 15,50 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały Marcona z ostrą papryką 150g słoik

Najlepsze hiszpańskie migdały Marcona, smażone z pikantną papryką zapakowane w szklany słoik. Jest to najbardziej rozpowszechniona odmiana w strefie śródziemnomorskiej. Bardzo ceni się ją na rynku z uwagi na jej właściwości organoleptyczne, takie jak przyjemny smak, słodycz i kształt. Dzięki ich niezaprzeczalnym i naukowo potwierdzonym właściwościom...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Ser owczy MANCHEGO Garcia Baquero 150g

Tradycja serowarstwa hiszpańskiego, ser Manchego. Najbardziej popularny owczy ser w Hiszpanii. Ser Manchego jest doskonałym źródłem wapnia, dzięki czemu pomaga zapobiegać chorobom, takim jak osteoporoza. Ponadto pomaga poprawić nasz układ odpornościowy dzięki wysokiej zawartości witaminy A i D.
Cena 21,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Jose Pelluz Bernal S.L.

Migdały Marcona z solą - słoik 150g

Migdały Marcona z solą morską, odmiana najwyższej jakości na świecie. Jest to migdał okrągły i tłusty, słodki i o niskim procencie goryczy , co czyni go idealnym migdałem do najbardziej wyrafinowanych deserów. To najdroższa odmiana migdałów i najbardziej poszukiwana przez przemysł cukierniczy i nugatowy, ponieważ najlepiej nadaje się zarówno do miękkich,...
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM (0,6 KG)

Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku, lawendy, czystka i innych gatunków górskich krzewów. Z tego naturalnego surowca, dodając wyłącznie osetową (ostropest)...
Cena 78,00 zł
Więcej
W magazynie
Zobacz także

Marka: Finca Dehesa Frías

SER KOZI twardy SUCUM w oliwie z oliwek 380g

Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Cena 48,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku