Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Za'atar (zwany także zatarem lub za'tarem), ta przyprawa to bliskowschodnia specjalność, która odegra ważną rolę w Twojej kuchni. Jest pyszna i bardzo przydatna, aby nadać dodatkowy smak wszystkim rodzajom potraw. Za'atar to mieszanka przypraw i ziół typowa dla kuchni arabskiej, szeroko stosowana w krajach Bliskiego Wschodu.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Za'atar to przyprawa pochodząca z Dalekiego Wschodu. Jest to mieszanka ziół, na którą składają się ziarna sezamu, kmin rzymski, cząber, kopr włoski, oregano, majeranek i sól. W kuchni Maroka, Izraela, Turcji, Libanu, Egiptu wykorzystuje się Za'atar do marynowania mięsa, doprawia się nim kanapki, jajka, warzywa, dodaje się do hummusu, przyprawia zupy. Popularne jest mieszanie Zataru z oliwą z oliwek Extra Virgin i smarowania pity lub innych arabskich chlebków.
Hiszpański ostry sos z papryczek pili-pili. Nasz sos jest idealny do przygotowania marynaty do pieczonych lub grillowanych mięs i ryb. Doskonały do różnych innych potraw, niezastąpiony w każdej kuchni.
Przyprawa wzbogacająca smak pieczonych ziemniaków. Szczególnie polecamy do pieczenia ziemniaków w piekarniku z dodatkiem oliwy z oliwek extra Virgen. Zaletą produktu jest naturalność, brak dodatków chemicznych w tym glutaminianu sodu. Zobacz nasz przepis na ziemniaki - film "Gotuj z IRPO"
Wędzona papryka półsłodka PIMENTÓN, to proszek powstający w wyniku mielenia suszonej czerwonej papryki uprawianej w Murcji. Swój charakterystyczny wędzony smak zawdzięcza specyficznemu procesowi suszenia dymem przy użyciu drewna dębu ostrolistnego. Ma dużą siłę barwiącą i jest szeroko stosowany w kuchni.
Harissa- arabska pikantna mieszanka przypraw pochodząca z Północnej Afryki (Maroko). Możemy dodawać ją do różnych dań, zarówno mięsnych, jak i rybnych, czy warzywnych. Po dodaniu oliwy z oliwek do harissy, otrzymamy pikantną pastę do smarowania.
Papryczki chili bird's eye (oko ptaka) to indyjskie, malutkie, czerwone papryczki do niedawna uważane za najostrzejsze na świecie. Wielu ludzi błędnie interpretuje ich wielkość i nie docenia ich mocy, my radzimy - uważajcie.
Wszyscy wiemy, że talerz dobrego makaronu to zawsze pyszna propozycja, ale czy wiecie, co czyni go tak wyjątkowym? Dokładnie, jego składniki. A dzięki tej przyprawie aglio & peperoncino będziecie mieli na swoim stole prawdziwą włoską kuchnię. praw. Nie potrzebujesz nic więcej, po prostu kliknij, dodaj do koszyka.
Przyprawa do mięsa i marynaty na grilla Churasco, zwane również Chimichurri to klasyczna mieszanka przypraw do grillowanej wołowiny i marynaty. Churrasco to hiszpańska nazwa specjalnego cięcia wołowiny lub przyrządzonego mięsa z grilla, szczególnie to znacząca nazwa w kuchni Brazylii, Urugwaju i Argentyny. Chimichurri to czerwony sos , którego głównymi...
Ras el hanout oznacza po arabsku „szef sklepu”, to tradycyjna mieszanka ziół i przypraw z obszaru Maghrebu (Północna Afryka). Jest to najpopularniejsza a zarazem uniwersalna mieszanka przyprawowa używana w kuchni marokańskiej praktycznie do każdego dania, przyrządzanego w tradycyjnych tażinach.
To tradycyjna potrawa kuchni greckiej. Nasza przyprawa do gyros to mieszanka charakterystycznych ziół i przypraw do jagnięciny, wołowiny, baraniny, a także kotletów mielonych Gyros może być też podawany z sałatką grecką lub zawinięty w pitę.
Wędzona papryka ostra PIMENTÓN, to proszek powstający w wyniku mielenia suszonej czerwonej papryki uprawianej w Murcji. Swój charakterystyczny wędzony smak zawdzięcza specyficznemu procesowi suszenia dymem przy użyciu drewna dębu ostrolistnego. Ma dużą siłę barwiącą i jest szeroko stosowany w kuchni.
Cejloński cynamon uważany jest za najlepszy na świecie. Jest zdrowy dobry dla naszego zdrowia: obniża poziom cukru we krwi, czyści układ oddechowy, wspomaga układ krążenia, pomaga przy przeziębieniach i grypie.
Doskonały do przepisów dań z ryb, kurczaka, ziemniaków, sałatek, zup i sosów. Wśród jego zalet, biały pieprz pobudza kubki smakowe i poprawia trawienie
Suszona papryka chili cięta w płatki. Hiszpańska papryka chili jest produktem, który wyróżnia się daniach kuchni śródziemnomorskiej. Przywieziona z Ameryki Południowej, szczególnie dobre warunki do jej uprawy znalazła Hiszpanii, dlatego jest uważana za najlepszą na świecie.
Harissa- arabska pikantna mieszanka przypraw pochodząca z Północnej Afryki (Maroko). Możemy dodawać ją do różnych dań, zarówno mięsnych, jak i rybnych, czy warzywnych. Po dodaniu oliwy z oliwek do harissy, otrzymamy pikantną pastę do smarowania.