Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Wędzona papryka ostra PIMENTÓN, to proszek powstający w wyniku mielenia suszonej czerwonej papryki uprawianej w Murcji. Swój charakterystyczny wędzony smak zawdzięcza specyficznemu procesowi suszenia dymem przy użyciu drewna dębu ostrolistnego. Ma dużą siłę barwiącą i jest szeroko stosowany w kuchni.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Specjalność Hiszpanii, wędzona papryka PIMENTON ma charakterystyczny,unikalny smak - miesza się w niej bowiem słodycz suszonej papryki oraz aromat dymu wędzarniczego. Nadaje potrawom niezwykłego smaku i aromatu, którego niczym innym nie da się uzyskać. Papryka jest doskonała do gotowania, duszenia oraz przyprawiania potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do twarożków i past do smarowania pieczywa. Można nią także doprawiać sałatki. PaprykaPIMENTON zapakowana jest w specjalnych metalowych puszkach z oryginalną, piękną litografią. Szczelne zamykanie powoduje długie utrzymywanie unikalnego aromatu i smaku.
Harissa- arabska pikantna mieszanka przypraw pochodząca z Północnej Afryki (Maroko). Możemy dodawać ją do różnych dań, zarówno mięsnych, jak i rybnych, czy warzywnych. Po dodaniu oliwy z oliwek do harissy, otrzymamy pikantną pastę do smarowania.
Pieprz zielony w zalewie solnej to niedojrzałe owoce pieprzu czarnego. Solna zalewa w przeciwieństwie do octowej nie zmienia smaku jak również kształtu owoców pieprzu.
Ras el hanout oznacza po arabsku „szef sklepu”, to tradycyjna mieszanka ziół i przypraw z obszaru Maghrebu (Północna Afryka). Jest to najpopularniejsza a zarazem uniwersalna mieszanka przyprawowa używana w kuchni marokańskiej praktycznie do każdego dania, przyrządzanego w tradycyjnych tażinach.
Wędzona papryka półsłodka PIMENTÓN, to proszek powstający w wyniku mielenia suszonej czerwonej papryki uprawianej w Murcji. Swój charakterystyczny wędzony smak zawdzięcza specyficznemu procesowi suszenia dymem przy użyciu drewna dębu ostrolistnego. Ma dużą siłę barwiącą i jest szeroko stosowany w kuchni.
Suszona papryka chili cięta w płatki. Hiszpańska papryka chili jest produktem, który wyróżnia się daniach kuchni śródziemnomorskiej. Przywieziona z Ameryki Południowej, szczególnie dobre warunki do jej uprawy znalazła Hiszpanii, dlatego jest uważana za najlepszą na świecie.
Przyprawa wzbogacająca smak pieczonych ziemniaków. Szczególnie polecamy do pieczenia ziemniaków w piekarniku z dodatkiem oliwy z oliwek extra Virgen. Zaletą produktu jest naturalność, brak dodatków chemicznych w tym glutaminianu sodu. Zobacz nasz przepis na ziemniaki - film "Gotuj z IRPO"
Cejloński cynamon uważany jest za najlepszy na świecie. Jest zdrowy dobry dla naszego zdrowia: obniża poziom cukru we krwi, czyści układ oddechowy, wspomaga układ krążenia, pomaga przy przeziębieniach i grypie.
Wędzona papryka, PIMENTÓN, to proszek powstający w wyniku mielenia suszonej czerwonej papryki uprawianej w Murcji. Swój charakterystyczny wędzony smak zawdzięcza specyficznemu procesowi suszenia dymem przy użyciu drewna dębu ostrolistnego. Ma dużą siłę barwiącą i jest szeroko stosowany.
Hiszpański ostry sos z papryczek pili-pili. Nasz sos jest idealny do przygotowania marynaty do pieczonych lub grillowanych mięs i ryb. Doskonały do różnych innych potraw, niezastąpiony w każdej kuchni.
Papryczki chili bird's eye (oko ptaka) to indyjskie, malutkie, czerwone papryczki do niedawna uważane za najostrzejsze na świecie. Wielu ludzi błędnie interpretuje ich wielkość i nie docenia ich mocy, my radzimy - uważajcie.
Doskonały do przepisów dań z ryb, kurczaka, ziemniaków, sałatek, zup i sosów. Wśród jego zalet, biały pieprz pobudza kubki smakowe i poprawia trawienie
Przyprawa do mięsa i marynaty na grilla Churasco, zwane również Chimichurri to klasyczna mieszanka przypraw do grillowanej wołowiny i marynaty. Churrasco to hiszpańska nazwa specjalnego cięcia wołowiny lub przyrządzonego mięsa z grilla, szczególnie to znacząca nazwa w kuchni Brazylii, Urugwaju i Argentyny. Chimichurri to czerwony sos , którego głównymi...
CYNAMON CEJLOŃSKI LASKI 6 lasek po 8cm. Cejloński cynamon uważany jest za najlepszy na świecie. Jest zdrowy dobry dla naszego zdrowia: obniża poziom cukru we krwi, czyści układ oddechowy, wspomaga układ krążenia, pomaga przy przeziębieniach i grypie.
To tradycyjna potrawa kuchni greckiej. Nasza przyprawa do gyros to mieszanka charakterystycznych ziół i przypraw do jagnięciny, wołowiny, baraniny, a także kotletów mielonych Gyros może być też podawany z sałatką grecką lub zawinięty w pitę.
Wędzona papryka półsłodka PIMENTÓN, to proszek powstający w wyniku mielenia suszonej czerwonej papryki uprawianej w Murcji. Swój charakterystyczny wędzony smak zawdzięcza specyficznemu procesowi suszenia dymem przy użyciu drewna dębu ostrolistnego. Ma dużą siłę barwiącą i jest szeroko stosowany w kuchni.