Oliwa z oliwek ekstra Virgen, wytłoczona z najbardziej typowych odmian regionu Cordoba Subbética.
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia MONTEOLIVA TRADITIONAL FILTERED to „naturalny kupaż” najbardziej typowych odmian rejonu upraw Cordoba Subbética. Wśród nich możemy wyróżnić hojiblanco, picual, picudo, pajarero, castacabra i kilka innych odmian w...
Najlepsza oliwa z oliwek na świecie 2017/2018.
Oliwa z oliwek Epicure zbudowana jest z mieszanki oliwy z oliwek Hojiblanca i Picuda. Ze względu na swój delikatny, wspaniały smak jest to idealna oliwa do picia i degustowania.
Oliwa z nagrodami. Najlepsza hiszpańska oliwa 2022 konkursu w Tokio, finalista konkursu na najlepszą oliwę z oliwek 2022...
Oliwa z Oliwek Extra Virgin Premium Monteoliva Oro Pajarero AOVE
Jest to bardzo szczególna odmiana, gdyż swoją nazwę zawdzięcza zainteresowaniu jej owocami wszelkiego rodzaju dzikiego ptactwa, szczególnie drozdów, , ponieważ mamy do czynienia z dużą, słodką i szybko dojrzewającą oliwką. Nazwa Pajarero, to w naszym języku oznacza wolierę dla ptactwa. Zbiór...
Oliwa z oliwek extra Virgin, specjalna edycja Monteoliva Oro Premium AOVE
Te kolecjonerskie butelki z oliwą z oliwek, są wyjątkowym produktem w sytuacjach, gdy chcesz zaskoczyć kogoś wyjątkowym prezentem.Wewnątrz butelki oliwa z oliwek Extra Virgin MONTEOLIVA ORO PREMIUM, oliwa z oliwek najwyższej jakości, poparty wieloma nagrodami w kraju i za...
AOVE Oliwa z oliwek świeża, pachnąca oliwa z pierwszego tłoczenia, ekstra Virgen o wspaniałej osobowości.
Oliwa Premium Extra Virgin, to najwyższej jakości sok z zielonych oliwek hojiblanca, prawie białych, zebranych na początku procesu dojrzewania. Unikalna oliwa z oliwek w naszym sklepie.
Gorąco polecamy dla tych klientów, którzy szukają wczesnych,...
Oliwa z oliwek Extra Virgin najwyższej jakości OH! "Rodzinny Wybór"
Oliwki zbiera się od początku listopada do koniec grudnia, szukając równowagi pomiędzy dojrzewaniem owoców i jakości oliwy z oliwek.
Kwasowość 0,17°
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Wędzona papryka półsłodka PIMENTÓN, to proszek powstający w wyniku mielenia suszonej czerwonej papryki uprawianej w Murcji. Swój charakterystyczny wędzony smak zawdzięcza specyficznemu procesowi suszenia dymem przy użyciu drewna dębu ostrolistnego. Ma dużą siłę barwiącą i jest szeroko stosowany w kuchni.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Specjalność Hiszpanii, wędzona papryka PIMENTON ma charakterystyczny, unikalny smak - miesza się w niej bowiem słodycz suszonej papryki oraz aromat dymu wędzarniczego. Nadaje potrawom niezwykłego smaku i aromatu, którego niczym innym nie da się uzyskać. Papryka jest doskonała do gotowania, duszenia oraz przyprawiania potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do twarożków i past do smarowania pieczywa. Można nią także doprawiać sałatki. PaprykaPIMENTON zapakowana jest w specjalnych metalowych puszkach z oryginalną, piękną litografią. Szczelne zamykanie powoduje długie utrzymywanie unikalnego aromatu i smaku.
Cejloński cynamon uważany jest za najlepszy na świecie. Jest zdrowy dobry dla naszego zdrowia: obniża poziom cukru we krwi, czyści układ oddechowy, wspomaga układ krążenia, pomaga przy przeziębieniach i grypie.
Ras el hanout oznacza po arabsku „szef sklepu”, to tradycyjna mieszanka ziół i przypraw z obszaru Maghrebu (Północna Afryka). Jest to najpopularniejsza a zarazem uniwersalna mieszanka przyprawowa używana w kuchni marokańskiej praktycznie do każdego dania, przyrządzanego w tradycyjnych tażinach.
Pieprz zielony w zalewie solnej to niedojrzałe owoce pieprzu czarnego. Solna zalewa w przeciwieństwie do octowej nie zmienia smaku jak również kształtu owoców pieprzu.
Wszyscy wiemy, że talerz dobrego makaronu to zawsze pyszna propozycja, ale czy wiecie, co czyni go tak wyjątkowym? Dokładnie, jego składniki. A dzięki tej przyprawie aglio & peperoncino będziecie mieli na swoim stole prawdziwą włoską kuchnię. praw. Nie potrzebujesz nic więcej, po prostu kliknij, dodaj do koszyka.
Hiszpański ostry sos z papryczek pili-pili. Nasz sos jest idealny do przygotowania marynaty do pieczonych lub grillowanych mięs i ryb. Doskonały do różnych innych potraw, niezastąpiony w każdej kuchni.
Za'atar (zwany także zatarem lub za'tarem), ta przyprawa to bliskowschodnia specjalność, która odegra ważną rolę w Twojej kuchni. Jest pyszna i bardzo przydatna, aby nadać dodatkowy smak wszystkim rodzajom potraw. Za'atar to mieszanka przypraw i ziół typowa dla kuchni arabskiej, szeroko stosowana w krajach Bliskiego Wschodu.
To tradycyjna potrawa kuchni greckiej. Nasza przyprawa do gyros to mieszanka charakterystycznych ziół i przypraw do jagnięciny, wołowiny, baraniny, a także kotletów mielonych Gyros może być też podawany z sałatką grecką lub zawinięty w pitę.
Przyprawa do mięsa i marynaty na grilla Churasco, zwane również Chimichurri to klasyczna mieszanka przypraw do grillowanej wołowiny i marynaty. Churrasco to hiszpańska nazwa specjalnego cięcia wołowiny lub przyrządzonego mięsa z grilla, szczególnie to znacząca nazwa w kuchni Brazylii, Urugwaju i Argentyny. Chimichurri to czerwony sos , którego głównymi...
Harissa- arabska pikantna mieszanka przypraw pochodząca z Północnej Afryki (Maroko). Możemy dodawać ją do różnych dań, zarówno mięsnych, jak i rybnych, czy warzywnych. Po dodaniu oliwy z oliwek do harissy, otrzymamy pikantną pastę do smarowania.
Data przydatności do spożycia: 12.2024
Wędzona papryka, PIMENTÓN, to proszek powstający w wyniku mielenia suszonej czerwonej papryki uprawianej w Murcji. Swój charakterystyczny wędzony smak zawdzięcza specyficznemu procesowi suszenia dymem przy użyciu drewna dębu ostrolistnego. Ma dużą siłę barwiącą i jest szeroko stosowany.
Papryczki chili bird's eye (oko ptaka) to indyjskie, malutkie, czerwone papryczki do niedawna uważane za najostrzejsze na świecie. Wielu ludzi błędnie interpretuje ich wielkość i nie docenia ich mocy, my radzimy - uważajcie.
Wędzona papryka, PIMENTÓN, to proszek powstający w wyniku mielenia suszonej czerwonej papryki uprawianej w Murcji. Swój charakterystyczny wędzony smak zawdzięcza specyficznemu procesowi suszenia dymem przy użyciu drewna dębu ostrolistnego. Ma dużą siłę barwiącą i jest szeroko stosowany.