Naturalny, żywy ocet z najlepszej odmiany jabłek, polskiej szarej renety, której owoce poddaje się naturalnemu procesowi fermentacji, bez dodatku drożdży. Do produkcji potrzebne używa się zdrowych i dojrzałych, pochodzących od sadowników z południa naszego kraju. Po zakończonej fermentacji octowej ocet dojrzewa od trzech do dwunastu miesięcy.
Jabłka posiadają wiele drogocennych właściwości które doceniamy od lat, a my przekazujemy w postaci żywego, naturalnego octu. Jabłko zapobiega dolegliwością układu pokarmowego, naczyniowego, wzmaga perystaltykę jelit i poprawia trawienie. Reguluje florę bakteryjną i neutralizuje substancje toksyczne w organizmie. Jabłka dzięki błonnikowi, solom mineralnym, witaminom, garbnikom, pektynom, są eliksirem zdrowia.
Nasz ocet jabłkowy z szarej renety jest niepasteryzowany i niefiltrowany, nie używamy siarczynów czy przeciwutleniaczy dzięki czemu żywy ocet zachowuje wszystkie wartości poddanych fermentacji dojrzałych jabłek z naszych drzew.
Marta i Bartosz
Inne produkty w tej kategorii