Marka: Monteoliva
Marka: Monteoliva
Marka: Knolive Oils
Marka: Monteoliva
Marka: Monteoliva
Marka: Aceites Tapia
Marka: The Green Gold Olive Oil Company
Marka: Arlequin
Marka: Arlequin
" Klejnot Calasparra" - hiszpański ryż Bomba pochodzący z Murcii, z "Chronionego Obszaru Pochodzenia " (D.O.P.) Calasparra. To odmiana ryżu charakteryzująca się krótkim ziarnem, które może dwukrotnie lub trzykrotnie powiększyć swoją objętość, bardzo dobrze wchłaniając wodę podczas gotowania.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Ryż Calasparra (Murcia, Hiszpania) jest jednym z trzech rodzajów ryżu, które posiada certyfikat określeniem pochodzenia. W Hiszpanii są to regiony: delta Ebro, Valencia i Murcia. Nazwa pochodzenia Calasparra została uznana w 1986 roku, chociaż uprawa ryżu na tym obszarze sięga XIV wieku. Jest regulowany przez Radę Regulacyjną ChNP "CALASPARRA" i obejmuje gminy Calasparra, Moratalla i Hellín (w Albacete).
Stosowane odmiany ryżu to „Bomba” i „Balilla × Sollana”. Wymagają większej ilości wody i dłuższego czasu gotowania, dzięki czemu ziarno bardziej pęcznieje, a pozostałe smaki są bardziej nasycone. Zbierany jest od października do listopada, ale spożywany jest przez cały rok.
Cechy, które czynią ten ryż wyjątkowym, to:
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1481Kj / 349Kcal |
Tłuszcze | 0,5g |
w tym nasycone |
0,1g |
węglowodany | 80g |
w tym cukry | 0g |
Błonnik pokarmowy | 2,8g |
Białko | 7g |
Sól | 0,0g |
Marka: Cafe Burdet
Marka: Cafe Burdet
Marka: IRPO
Marka: Cafe Burdet
Marka: Przetwórnia Beksien
Marka: Cafe Burdet
Marka: Finca Pomabel S.L.
Marka: ARROZÚA Ryż z Hiszpanii
Marka: Cafe Burdet
Marka: Cafe Burdet
Marka: Cafe Burdet
Marka: Przetwórnia Beksien
Marka: IRPO
Marka: Finca Pomabel S.L.
check_circle
check_circle