Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Naturalny, żywy ocet truskawkowy produkowany jest z polskich truskawek.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Naturalny, żywy ocet truskawkowy produkowany jest z polskich truskawek poddanych naturalnemu procesowi fermentacji, bez dodatku drożdży. Do produkcji używamy owoców zdrowych i dojrzałych, pochodzących w głównej mierze z okolic perły Beskidu. Fermentacja alkoholowa przy otwartym procesie produkcji i stałym natlenieniu dzięki bakteriom z rodziny Acetobacteraceae postępuje w cichą fermentację octową. Powolny proces trwa od kilku do kilkunastu tygodni. Po zakończonej fermentacji octowej ocet dojrzewa od trzech do dwunastu miesięcy. Truskawki mają działanie moczopędne, krwiotwórcze oraz oczyszczające naszą krew. Gaszą również pragnienie, leczą ból gardła i chrypkę. Zawierają potas, witaminę C i PP oraz sole mineralne. Poleca się cierpiącym na schorzenia wątroby, a także nerek. Ocet jest niepasteryzowany i niefiltrowany, nie używamy siarczynów czy przeciwutleniaczy dzięki czemu żywy ocet zachowuje wszystkie wartości poddanych fermentacji truskawek. Idealny do sałatek, owoców, diet, rozcieńczony z wodą do bezpośredniego picia.
Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa, pod postacią wąskich paluszków, wyrabianych z ciasta drożdżowego.
Pieczywo Grissini jest produkowane według specjalnego przepisu od XIV w.
Włoskie pomidory bez skórki Pelati, zbierane i przetworzone w tym samym dniu. Aromatyczne pomidory zbierane w najcieplejsze dni pełne witamin i wartości odżywczych, a także wspaniałego 100% koloru dojrzałego pomidora. Doskonałe do przyrządzania różnych potraw tradycyjnej kuchni śródziemnomorskiej. Doskonale wzbogacą naszą tradycyjną pomidorową.
" Klejnot Calasparra" - hiszpański ryż Bomba pochodzący z Murcii, z "Chronionego Obszaru Pochodzenia " (D.O.P.) Calasparra. To odmiana ryżu charakteryzująca się krótkim ziarnem, które może dwukrotnie lub trzykrotnie powiększyć swoją objętość, bardzo dobrze wchłaniając wodę podczas gotowania.
Doskonała mieszanka 60% Arabiki i 40% Robusty, zapewniająca dobrą równowagę z miękkim i słodkim smakiem, średnią treściwością i kremowym finiszem.
Mieszanka Arabiki z Ameryki Południowej z Robustą z Azji, nadaje intensywny aromat i wspaniały smak kawy. Treściwość, kremowość koloru orzecha laskowego w Twojej filiżance charakteryzuje Cafe Burdet...
Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa, pod postacią wąskich paluszków, wyrabianych z ciasta drożdżowego z dodatkiem oliwy z oliwek.
Grissini znane były już w XIV wieku i przypuszcza się, że pochodzą z Turynu, w którym kucharz przygotowujący ciasto na pizzę zaczął z nim eksperymentować.
Kawa palona w Hiszpanii
100% Arabica ziarno z Kostaryki.
Wulkaniczne gleby, łagodne temperatury i dwie wyraźne pory roku, sucha i deszczowa, sprawiają, że ziarna mają głęboki, słodki, lekki i dobrze zbalansowany smak.
Cafe Burdet - dostarcza najwyższej jakości kawę dla smakoszy klientom na całym świecie, tworząc wyjątkowe chwile, które czynią życie...
Kawa dla smakoszy
Czysta 100% Arabica z Gwatemali. Mocna, gęsta z subtelnymi dymnymi i pikantnymi niuansami z doskonałym słodkim finiszem, zrównoważonym poziomem kwasowości oraz bogatym aromatem.