Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Oliwki czarne są bardziej delikatne w smaku i mają mniej kalorii i tłuszczu niż zielone, lecz należy pamiętać, że tłuszcz oliwkowy jest zdrowy, ponieważ zawiera m.in. cenny kwas oleinowy.
Skrupulatny dobór surowca i tradycyjny sposób przygotowania sprawiają, że gama oliwek i marynat El Faro cieszy się najwyższym prestiżem i uznaniem, będąc przez wielu preferowaną przekąską.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Oliwki - owoce drzewa oliwnego zdobywają coraz większą popularność w naszym kraju. Z roku na rok spożywamy coraz więcej, przede wszystkim z Hiszpanii (90 proc.), która jest największym ich producentem. Można je polubić od razu, albo z czasem do nich "dorosnąć" odnajdując wspaniały, niepowtarzalny smak. Oliwki znakomicie zaostrzają apetyt, dlatego stosuje się je jako przystawki przed głównym posiłkiem. Oliwki zawierają wiele cennych składników, zapobiegają miażdżycy, nowotworom i chronią przed alergiami. Ich dużą zaletą jest obecność związków zwanych polifenolami, które usuwają z organizmu wolne rodniki, mogące uszkadzać tkanki i przyspieszać proces starzenia się organizmu. Wartościowym składnikiem oliwek jest błonnik, który poprawia trawienie i daje szybsze uczucie sytości oraz witaminy, A (ma dobroczynny wpływ na wzrok, stan włosów, skóry i paznokci) i E (zwalcza wolne rodniki).
Oliwki faszerowane pastą z łososia. Ryba i oliwka - zdrowe połączenie dwóch naturalnych produktów. Smakowita ryba i doskonałe oliwki rodzaju manzanilla, wszystko w łatwo otwieralnej puszce. Polecamy
Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku
Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Zielone oliwki rodzaju manzanilla, nadziewane pastą anchois w puszkach o pojemności dziennego preferowanego spożycia dla 2 osób, dzięki czemu zjadasz codziennie świeże oliwki.
Oliwki faszerowane kawałkami tuńczyka. Ryba i oliwka - zdrowe połączenie dwóch naturalnych produktów. Smakowita ryba i doskonałe oliwki rodzaju manzanilla, wszystko w łatwo otwieralnej puszce. Polecamy
Największe, najlepsze królewskie oliwki zielone bez pestek.
Oliwki, pomimo ich kaloryczności i zawartości tłuszczu, którą można by uznać za wysoką, prawda jest taka, że są one idealne, jeśli chodzi o obniżenie wysokiego poziomu cholesterolu (zwłaszcza LDL), dzięki temu, że chronią organizm przed utlenianiem złego cholesterolu, unikając jego twardnienie...
Oliwka Gordal to największa istniejąca odmiana oliwek, która jest charakterystyczna na całym świecie ze względu na swoją wielkość, smak i kolor. Nasza propozycja, to nieprzetworzone oliwki, zebrane prosto z drzewa zatopione w specjalnej pikantnej zalewie z dodatkiem zielonej papryki chili Guindilla.
Oliwki to jeden z owoców o największej zawartości...
Klasyka smaku oliwek! Wspaniałe zielone oliwki manzanilla nadziewane pastą anchois.
Anchois to francuskie określenie na produkt powstały z sardeli. To mała, tłusta rybka o ostrym smaku konserwowana w grubej warstwie soli. Oliwki pomagają stymulować procesy jelitowe i pobudzają apetyt. Dwie lub trzy przed posiłkiem stanowią naturalną przekąskę, ponieważ...
Marynowane zielone oliwki wczesnego zbioru
Hiszpańskie oliwki Hojiblanca tłuczone (gniecione) z pestką w zalewie z oliwą z oliwek i przyprawami.
Oliwki Chupadedos to zielone i mięsiste oliwki odmiany Hojiblanca, zbierane są we wczesnej fazie ich dojrzewania, doprawione naturalnymi przyprawami, które nadają im wspaniały, niepowtarzalny, wyrazisty i bardzo...
Duże oliwki nadziewane małą papryczką Guindilla
Duża - o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal", dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie, jako samodzielna przystawka lub wypełnienie innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z małą papryczką Guindilla to idealny aperitif na każde spotkanie. Doprawiona jest zalewą...
Mieszanka różnorodnych pikli, takich jak chrupiący korniszon, biała cebulka i zielona oliwka Manzanilla, wszystko doprawione dressingiem o smaku anchois. Wykorzystując smak oliwki uzyskujemy doskonały aperitif i idealną mieszankę pod względem koloru jak również smaku. Ten koktajl będzie idealną przekąską na Twoim stole.
Klasyczne czarne oliwki drylowane o charakterystycznym smaku. Idealne do sałatek lub przystawek. Zobacz jak my wykorzystaliśmy czarne oliwki.
KORZYŚCI Z CZARNYCH OLIWEKCzarne oliwki pomagają zwalczyć poziom złego cholesterolu we krwi, co pomaga również zapobiegać chorobom serca. Z drugiej strony jedną z korzyści jedzenia oliwek wiąże się ze wzrostem...