Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Zielone oliwki z pastą paprykową - duży słoik 935ml
Klasyka! Oliwki zielone faszerowane pastą paprykową wyprodukowane w Hiszpanii, specjalnie dla naszego sklepu. Wybrany producent - najwyższa jakość i najlepsza cena.
Oliwki jest to wysoce sycące jedzenie, które pomoże nam utrzymać wagę, ponieważ zawiera mniej kalorii, niż nam się wydaje . To, w połączeniu z wysoką zawartością błonnika, sprawi, że oliwki spożywane między posiłkami jako przekąska pomogą nam zapanować nad głodem w najzdrowszy możliwy sposób. Oliwki zawierają dużą ilość przeciwutleniaczy , w tym oleuropeinę, hydroksytyrozol, tyrozol, kwas oleonalowy i kwercetynę, dlatego są jednym z kluczowych pokarmów dla urody. Powinny być spożywane, jak wszystko inne, z umiarem i jako część zbilansowanej diety. Ideałem jest porcja, która odpowiada 5-7 oliwkom dziennie . Nie chodzi też o jedzenie 2 słoików oliwek dziennie.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Oliwki zielone nadziewane pastą paprykową cenione są w hiszpańskiej kuchni za walory smakowe i piękny aromat. Można je polubić od razu, albo z czasem do nich "dorosnąć" odnajdując wspaniały, niepowtarzalny smak. Oliwki znakomicie zaostrzają apetyt, dlatego stosuje się je jako przystawki przed głównym posiłkiem. Podaje się je zimne, prosto z lodówki, a z zalewy wyjmuje tuż przed podaniem na stół. Tylko wtedy można w pełni docenić ich smak. Oliwki stanowią również smakowite uzupełnienie dań. Dodatek do mięs, wędlin, ryb, makaronów, risotta, pizzy, spaghetti i do sałatek. Oliwki są bogate w witaminy z grupy B, prowitaminę A oraz witaminę C i E, związki mineralne - przede wszystkim fosfor, potas i żelazo. Jednocześnie są lekko strawne.
Klasyka! Oliwki zielone faszerowane pastą paprykową wyprodukowane w Hiszpanii, specjalnie dla naszego sklepu. Wybrany producent - najwyższa jakość i najlepsza cena.
Klasyka smaku oliwek! Wspaniałe zielone oliwki manzanilla nadziewane pastą anchois.
Anchois to francuskie określenie na produkt powstały z sardeli. To mała, tłusta rybka o ostrym smaku konserwowana w grubej warstwie soli. Oliwki pomagają stymulować procesy jelitowe i pobudzają apetyt. Dwie lub trzy przed posiłkiem stanowią naturalną przekąskę, ponieważ...
Oliwki faszerowane pastą z łososia. Ryba i oliwka - zdrowe połączenie dwóch naturalnych produktów. Smakowita ryba i doskonałe oliwki rodzaju manzanilla, wszystko w łatwo otwieralnej puszce. Polecamy
Mieszanka różnorodnych pikli, takich jak chrupiący korniszon, biała cebulka i zielona oliwka Manzanilla, wszystko doprawione dressingiem o smaku anchois. Wykorzystując smak oliwki uzyskujemy doskonały aperitif i idealną mieszankę pod względem koloru jak również smaku. Ten koktajl będzie idealną przekąską na Twoim stole.
Największe, najlepsze królewskie oliwki zielone bez pestek.
Oliwki, pomimo ich kaloryczności i zawartości tłuszczu, którą można by uznać za wysoką, prawda jest taka, że są one idealne, jeśli chodzi o obniżenie wysokiego poziomu cholesterolu (zwłaszcza LDL), dzięki temu, że chronią organizm przed utlenianiem złego cholesterolu, unikając jego twardnienie...
Zielone oliwki rodzaju manzanilla, nadziewane pastą anchois w puszkach o pojemności dziennego preferowanego spożycia dla 2 osób, dzięki czemu zjadasz codziennie świeże oliwki.
Marynowane oliwki w zalewie Mojo Picón, tradycyjny smak oliwek z Wysp Kanaryjskich.
Gnieciona zielona oliwka, czosnek, aromaty i przyprawy.
Mojo picón to tradycyjny kanaryjski sos i na Fuerteventurze, gdzie przyrządza sie mnóstwo jego wariacji, aczkolwiek tradycyjne "mojo rojo" (czerwowny ostry sos) i "mojo verde" (zielony sos) są najbardziej popularne....
Marynowane zielone oliwki wczesnego zbioru
Hiszpańskie oliwki Hojiblanca tłuczone (gniecione) z pestką w zalewie z oliwą z oliwek i przyprawami.
Oliwki Chupadedos to zielone i mięsiste oliwki odmiany Hojiblanca, zbierane są we wczesnej fazie ich dojrzewania, doprawione naturalnymi przyprawami, które nadają im wspaniały, niepowtarzalny, wyrazisty i bardzo...
Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku
Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Oliwki faszerowane kawałkami tuńczyka. Ryba i oliwka - zdrowe połączenie dwóch naturalnych produktów. Smakowita ryba i doskonałe oliwki rodzaju manzanilla, wszystko w łatwo otwieralnej puszce. Polecamy
Duże oliwki nadziewane małą papryczką Guindilla
Duża - o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal", dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie, jako samodzielna przystawka lub wypełnienie innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z małą papryczką Guindilla to idealny aperitif na każde spotkanie. Doprawiona jest zalewą...
Tapenada hiszpańska pasta z czarnych oliwek z dodatkiem kaparów
Olivada w języku katalońskim i Tapenade we Francji to tradycyjna pasta (purre) sporządzona z czarnych oliwek, oliwy, soli z dodatkiem kaparów.
Zapraszamy na nasz blog, gdzie można przeczytać więcej informacji o tym produkcie.
Czarne oliwki hiszpańskie bez pestek
Oliwka o charakterystycznym intensywnym czarnym kolorze o niepowtarzalnym smaku. Ten soczysty owoc o delikatnym smaku uwodzi najbardziej wymagających konsumentów swoim wyglądem i teksturą, którym nie sposób się oprzeć. Oliwki czarne mają szczególne cechy, takie jak stopień rozdrobnienia miąższu, niski stosunek miazgi...
Klasyka smaku faszerowanych oliwek! Zielone oliwki rodzaju Manzanilla z kawałkami świeżej cytryny.
Świeża cytryna doskonale komponuje się z wytrawnym smakiem zielonych oliwek inspirując do tworzenia własnych, oryginalnych dań i przekąsek kuchni śródziemnomorskiej.
Czarne oliwki hiszpańskie bez pestek
Oliwka o charakterystycznym intensywnym czarnym kolorze o niepowtarzalnym smaku. Ten soczysty owoc o delikatnym smaku uwodzi najbardziej wymagających konsumentów swoim wyglądem i teksturą, którym nie sposób się oprzeć. Oliwki czarne mają szczególne cechy, takie jak stopień rozdrobnienia miąższu, niski stosunek miazgi...