Zestaw wędlin hiszpańskich z serem: chorizo +salchichon + lomo + jamon curado + ser dojrzewający
Idealne tapas na wieczorne spotkanie w gronie przyjaciół. 4 rodzaje hiszpańskich tradycyjnych wędlin i dojrzewający ser Iberico.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Jest to sypki, cały, suchy ryż, którego ziarno przekracza 6 milimetrów długości i jest trzy razy dłuższe niż jego szerokość. Przeczytaj więcej informacji o tym produkcie na naszym blogu.
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Salsa vieira - z przegrzebków - wyjątkowy sos i smak omułek.
Sos do przegrzebków to sos na bazie cebuli, pomidorów, oliwy z oliwek i octu, który zwykle przyrządza się do gotowania przegrzebków i stąd jego nazwa.
Tradycja w Hiszpanii - małże to żywność bogata w witaminę B12 oraz jod i mają niską zawartość tłuszczu.
Specjalność z Hiszpanii - spróbuj...
Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku
Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Mała rybka - dużo zdrowia.
Smaczne sardynki w oliwie z oliwek, która dzięki swoim naturalnym właściwością wspomaga smak rybek. Mogą być doskonałym składnikiem do różnych dań, sałatek, past kanapkowych a również jako osobna przekąska, nigdy Was nie zawiodą. Sardynki to małe rybki dające nam dużo zdrowia. Zobacz jak zrobiliśmy pastę kanapkową z sardynek.
Klasyka smaku faszerowanych oliwek! Zielone oliwki faszerowane pastą anchois, zamknięte w metalowej, łatwo otwieralnej puszce.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Wspaniałe zielone oliwki manzanilla nadziewane pastą anchois. Anchois to francuskie określenie na produkt powstały z sardeli. To mała, tłusta rybka o ostrym smaku konserwowana w grubej warstwie soli. Możliwości jej użycia i przetworzenia jest wiele, bardzo często stanowi przyprawę, występuje często w postaci pasty wypełniającej oliwki, która podkreśla i wzmacnia ich smak. Idealna przekąska na każdą okazję.
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
156 kcal / 652 kJ
Tłuszcze
15,3g
w tym
nasycone
3,0g
węglowodany
2,9g
w tym cukry
0,5g
Białko
1,6g
Sól
3,4g
Składniki: woda, oliwki zielone, pasta z anchoa 6% (woda, anchoa, stabilizator: E-401 i E-412), sól, wzmacniacz smaku: E-621, E-627, E-631, cukier, aromat, przeciwutleniacz: E-300 .
Największe, najlepsze królewskie oliwki zielone bez pestek.
Oliwki, pomimo ich kaloryczności i zawartości tłuszczu, którą można by uznać za wysoką, prawda jest taka, że są one idealne, jeśli chodzi o obniżenie wysokiego poziomu cholesterolu (zwłaszcza LDL), dzięki temu, że chronią organizm przed utlenianiem złego cholesterolu, unikając jego twardnienie...
Oliwki czarne są bardziej delikatne w smaku i mają mniej kalorii i tłuszczu niż zielone, lecz należy pamiętać, że tłuszcz oliwkowy jest zdrowy, ponieważ zawiera m.in. cenny kwas oleinowy.
Skrupulatny dobór surowca i tradycyjny sposób przygotowania sprawiają, że gama oliwek i marynat El Faro cieszy się najwyższym prestiżem i uznaniem, będąc przez wielu...
Duże oliwki nadziewane małą papryczką Guindilla
Duża, o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal", dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie, jako samodzielna przystawka lub wypełnienie innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z małą papryczką Guindilla to idealny aperitif na każde spotkanie. Doprawiona jest zalewą...
Oliwki Cuquillo są uprawiane w górach Moratalla w Sierra de Murcia. Należą do grupy czarnych oliwek, chociaż ich kolor jest raczej fioletowy. Są niezbyt duże w porównaniu z innymi odmianami, ale wielkość rekompensowana jest jego "doskonałym smakiem". Naturalne, niebarwione oliwki czarne o małej kwasowości.
Zielone oliwki rodzaju manzanilla nadziewane pastą anchois w puszkach o pojemności dziennego preferowanego spożycia dla 2 osób, dzięki czemu zjadasz codziennie świeże oliwki. Nieprzetworzone oliwki, ponieważ są zbierane z drzewa bezpośrednio przed produkcją.
Marynowane zielone oliwki wczesnego zbioru
Hiszpańskie oliwki Hojiblanca tłuczone (gniecione) z pestką w zalewie z oliwą z oliwek i przyprawami.
Oliwki Chupadedos to zielone i mięsiste oliwki odmiany Hojiblanca, zbierane są we wczesnej fazie ich dojrzewania, doprawione naturalnymi przyprawami, które nadają im wspaniały, niepowtarzalny, wyrazisty i bardzo...
Oliwka Gordal to największa istniejąca odmiana oliwek, która jest charakterystyczna na całym świecie ze względu na swoją wielkość, smak i kolor. Nasza propozycja, to nieprzetworzone oliwki, zebrane prosto z drzewa zatopione w specjalnej pikantnej zalewie z dodatkiem zielonej papryki chili Guindilla.
Oliwki to jeden z owoców o największej zawartości...
Oliwka o charakterystycznym intensywnym czarnym kolorze o niepowtarzalnym smaku. Ten soczysty owoc o delikatnym smaku uwodzi najbardziej wymagających konsumentów swoim wyglądem i teksturą, którym nie sposób się oprzeć. Oliwki czarne mają szczególne cechy, takie jak stopień rozdrobnienia miąższu, niski stosunek miazgi do pestki oraz konsystencję, którą...
Klasyka! Oliwki zielone faszerowane pastą paprykową wyprodukowane w Hiszpanii, specjalnie dla naszego sklepu. Wybrany producent - najwyższa jakość i najlepsza cena.
Marynowane oliwki w zalewie Mojo Picón, tradycyjny smak oliwek z Wysp Kanaryjskich.
Gnieciona zielona oliwka, czosnek, aromaty i przyprawy.
Mojo picón to tradycyjny kanaryjski sos i na Fuerteventurze, gdzie przyrządza sie mnóstwo jego wariacji, aczkolwiek tradycyjne "mojo rojo" (czerwowny ostry sos) i "mojo verde" (zielony sos) są najbardziej popularne....
Zielone oliwki rodzaju manzanilla nadziewane pastą anchois w puszkach o pojemności dziennego preferowanego spożycia dla 2 osób, dzięki czemu zjadasz codziennie świeże oliwki. Nieprzetworzone oliwki, ponieważ są zbierane z drzewa bezpośrednio przed produkcją.