Zestaw wędlin hiszpańskich z serem: chorizo +salchichon + lomo + jamon curado + ser dojrzewający
Idealne tapas na wieczorne spotkanie w gronie przyjaciół. 4 rodzaje hiszpańskich tradycyjnych wędlin i dojrzewający ser Iberico.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Jest to sypki, cały, suchy ryż, którego ziarno przekracza 6 milimetrów długości i jest trzy razy dłuższe niż jego szerokość. Przeczytaj więcej informacji o tym produkcie na naszym blogu.
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Salsa vieira - z przegrzebków - wyjątkowy sos i smak omułek.
Sos do przegrzebków to sos na bazie cebuli, pomidorów, oliwy z oliwek i octu, który zwykle przyrządza się do gotowania przegrzebków i stąd jego nazwa.
Tradycja w Hiszpanii - małże to żywność bogata w witaminę B12 oraz jod i mają niską zawartość tłuszczu.
Specjalność z Hiszpanii - spróbuj...
Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku
Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Mała rybka - dużo zdrowia.
Smaczne sardynki w oliwie z oliwek, która dzięki swoim naturalnym właściwością wspomaga smak rybek. Mogą być doskonałym składnikiem do różnych dań, sałatek, past kanapkowych a również jako osobna przekąska, nigdy Was nie zawiodą. Sardynki to małe rybki dające nam dużo zdrowia. Zobacz jak zrobiliśmy pastę kanapkową z sardynek.
Wspaniały smak powstały z połączenia oliwek i owoców morza. Gotowa przystawka do podania lub składniki do sałatki.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Popraw swoją zdrową dla serca dietę
Zdrowie układu krążenia i spożycie oliwek to dwa powiązane ze sobą parametry. Wiemy, że częste spożywanie oliwek pomaga poprawić krążenie. Oliwki mają działanie kardioprotekcyjne, a w przypadku dużego spożycia tłuszczu oliwki pomagają zrównoważyć profil lipidowy ze względu na bogactwo tłuszczów jednonienasyconych; spowolnienie gromadzenia się cholesterolu w tętnicach. Może to zmniejszyć stany związane z gromadzeniem się cholesterolu w tętnicach o 30%.
Tapenada hiszpańska pasta z czarnych oliwek z dodatkiem kaparów
Olivada w języku katalońskim i Tapenade we Francji to tradycyjna pasta (purre) sporządzona z czarnych oliwek, oliwy, soli z dodatkiem kaparów.
Zapraszamy na nasz blog, gdzie można przeczytać więcej informacji o tym produkcie.
Oliwki czarne są bardziej delikatne w smaku i mają mniej kalorii i tłuszczu niż zielone, lecz należy pamiętać, że tłuszcz oliwkowy jest zdrowy, ponieważ zawiera m.in. cenny kwas oleinowy.
Skrupulatny dobór surowca i tradycyjny sposób przygotowania sprawiają, że gama oliwek i marynat El Faro cieszy się najwyższym prestiżem i uznaniem, będąc przez wielu...
Największe, najlepsze królewskie oliwki zielone bez pestek.
Oliwki, pomimo ich kaloryczności i zawartości tłuszczu, którą można by uznać za wysoką, prawda jest taka, że są one idealne, jeśli chodzi o obniżenie wysokiego poziomu cholesterolu (zwłaszcza LDL), dzięki temu, że chronią organizm przed utlenianiem złego cholesterolu, unikając jego twardnienie...
Klasyka smaku oliwek! Wspaniałe zielone oliwki manzanilla nadziewane pastą anchois.
Anchois to francuskie określenie na produkt powstały z sardeli. To mała, tłusta rybka o ostrym smaku konserwowana w grubej warstwie soli. Oliwki pomagają stymulować procesy jelitowe i pobudzają apetyt. Dwie lub trzy przed posiłkiem stanowią naturalną przekąskę, ponieważ...
Oliwki faszerowane kawałkami tuńczyka. Ryba i oliwka - zdrowe połączenie dwóch naturalnych produktów. Smakowita ryba i doskonałe oliwki rodzaju manzanilla, wszystko w łatwo otwieralnej puszce. Polecamy
Tapenada hiszpańska pasta kanapkowa z zielonych oliwek z dodatkiem oliwy extra virgin.
Olivada w języku katalońskim i Tapenade we Francji to tradycyjna pasta (purre) sporządzona z zielonych oliwek, oliwy i soli.
Zapraszamy na nasz blog, gdzie można przeczytać więcej informacji o tym produkcie.
Marynowane zielone oliwki wczesnego zbioru
Hiszpańskie oliwki Hojiblanca tłuczone (gniecione) z pestką w zalewie z oliwą z oliwek i przyprawami.
Oliwki Chupadedos to zielone i mięsiste oliwki odmiany Hojiblanca, zbierane są we wczesnej fazie ich dojrzewania, doprawione naturalnymi przyprawami, które nadają im wspaniały, niepowtarzalny, wyrazisty i bardzo...
Marynowane oliwki w zalewie Mojo Picón, tradycyjny smak oliwek z Wysp Kanaryjskich.
Gnieciona zielona oliwka, czosnek, aromaty i przyprawy.
Mojo picón to tradycyjny kanaryjski sos i na Fuerteventurze, gdzie przyrządza sie mnóstwo jego wariacji, aczkolwiek tradycyjne "mojo rojo" (czerwowny ostry sos) i "mojo verde" (zielony sos) są najbardziej popularne....
Mieszanka różnorodnych pikli, takich jak chrupiący korniszon, biała cebulka i zielona oliwka Manzanilla, wszystko doprawione dressingiem o smaku anchois. Wykorzystując smak oliwki uzyskujemy doskonały aperitif i idealną mieszankę pod względem koloru jak również smaku. Ten koktajl będzie idealną przekąską na Twoim stole.
Wyśmienite całe kapary, które dzięki odpowiedniej recepturze zalewy octowej zachowują jędrność i swój oryginalny kształt. Kapary mają specyficzny, cierpko-kwaśno-gorzkawy smak, w którym można znaleźć aromat pieprzu, gorczycy i smak musztardy czy chrzanu.