Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Olivada to pasta, przecier z oliwek, który jest często używany do smarowania chleba, chociaż jest również przydatny do sosów sałatkowych, mięsa lub ryb.
Oliwki Cuquillo są uprawiane w górach Moratalla w Sierra de Murcia. Należą do grupy czarnych oliwek, chociaż ich kolor jest raczej fioletowy. Są niezbyt duże w porównaniu z innymi odmianami, ale wielkość rekompensowana jest jego "doskonałym smakiem". Naturalne, niebarwione oliwki czarne o małej kwasowości.
Największe, najlepsze królewskie oliwki zielone bez pestek.
Oliwki, pomimo ich kaloryczności i zawartości tłuszczu, którą można by uznać za wysoką, prawda jest taka, że są one idealne, jeśli chodzi o obniżenie wysokiego poziomu cholesterolu (zwłaszcza LDL), dzięki temu, że chronią organizm przed utlenianiem złego cholesterolu, unikając jego twardnienie...
Oliwki faszerowane kawałkami tuńczyka. Ryba i oliwka - zdrowe połączenie dwóch naturalnych produktów. Smakowita ryba i doskonałe oliwki rodzaju manzanilla, wszystko w łatwo otwieralnej puszce. Polecamy
Zielone oliwki z pastą paprykową - duży słoik 935mlKlasyka! Oliwki zielone faszerowane pastą paprykową wyprodukowane w Hiszpanii, specjalnie dla naszego sklepu. Wybrany producent - najwyższa jakość i najlepsza cena.
Oliwki jest to wysoce sycące jedzenie, które pomoże nam utrzymać wagę, ponieważ zawiera mniej kalorii, niż nam się wydaje . To, w połączeniu...
Oliwki zielone nadziewane świeżym migdałem to prawdziwy rarytas dla smakoszy.
Oliwki zielone nadziewane świeżym migdałem. Jędrne owoce oliwek o zwartym miąższu w połączeniu ze świeżymi migdałami są wyjątkowym doznaniem dla kulinarnych znawców i rarytasem dla smakoszy.
Oliwka o charakterystycznym intensywnym czarnym kolorze o niepowtarzalnym smaku. Ten soczysty owoc o delikatnym smaku uwodzi najbardziej wymagających konsumentów swoim wyglądem i teksturą, którym nie sposób się oprzeć. Oliwki czarne mają szczególne cechy, takie jak stopień rozdrobnienia miąższu, niski stosunek miazgi do pestki oraz konsystencję, którą...
Tapenada hiszpańska pasta z czarnych oliwek z dodatkiem kaparów
Olivada w języku katalońskim i Tapenade we Francji to tradycyjna pasta (purre) sporządzona z czarnych oliwek, oliwy, soli z dodatkiem kaparów.
Zapraszamy na nasz blog, gdzie można przeczytać więcej informacji o tym produkcie.
Wyśmienite całe kapary, które dzięki odpowiedniej recepturze zalewy octowej zachowują jędrność i swój oryginalny kształt. Kapary mają specyficzny, cierpko-kwaśno-gorzkawy smak, w którym można znaleźć aromat pieprzu, gorczycy i smak musztardy czy chrzanu.
Mieszanka różnorodnych pikli, takich jak chrupiący korniszon, biała cebulka i zielona oliwka Manzanilla, wszystko doprawione dressingiem o smaku anchois. Wykorzystując smak oliwki uzyskujemy doskonały aperitif i idealną mieszankę pod względem koloru jak również smaku. Ten koktajl będzie idealną przekąską na Twoim stole.
Tapenada, hiszpańska(olivada) - pasta z zielonych oliwek z kolorowym pieprzem i najlepszą oliwą z oliwek.
Olivada w języku katalońskim i Tapenade we Francji to tradycyjna pasta (purre) sporządzona z zielonych oliwek, oliwy, soli z dodatkiem smaku 5 pieprzy.
Zapraszamy na nasz blog, gdzie można przeczytać więcej informacji o tym produkcie. Tylko z...