Zestaw wędlin hiszpańskich z serem: chorizo +salchichon + lomo + jamon curado + ser dojrzewający
Idealne tapas na wieczorne spotkanie w gronie przyjaciół. 4 rodzaje hiszpańskich tradycyjnych wędlin i dojrzewający ser Iberico.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Jest to sypki, cały, suchy ryż, którego ziarno przekracza 6 milimetrów długości i jest trzy razy dłuższe niż jego szerokość. Przeczytaj więcej informacji o tym produkcie na naszym blogu.
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Salsa vieira - z przegrzebków - wyjątkowy sos i smak omułek.
Sos do przegrzebków to sos na bazie cebuli, pomidorów, oliwy z oliwek i octu, który zwykle przyrządza się do gotowania przegrzebków i stąd jego nazwa.
Tradycja w Hiszpanii - małże to żywność bogata w witaminę B12 oraz jod i mają niską zawartość tłuszczu.
Specjalność z Hiszpanii - spróbuj...
Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku
Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Mała rybka - dużo zdrowia.
Smaczne sardynki w oliwie z oliwek, która dzięki swoim naturalnym właściwością wspomaga smak rybek. Mogą być doskonałym składnikiem do różnych dań, sałatek, past kanapkowych a również jako osobna przekąska, nigdy Was nie zawiodą. Sardynki to małe rybki dające nam dużo zdrowia. Zobacz jak zrobiliśmy pastę kanapkową z sardynek.
Tapenada, hiszpańska(olivada) - pasta z zielonych oliwek z kolorowym pieprzem i najlepszą oliwą z oliwek.
Olivada w języku katalońskim i Tapenade we Francji to tradycyjna pasta (purre) sporządzona z zielonych oliwek, oliwy, soli z dodatkiem smaku 5 pieprzy.
Zapraszamy na nasz blog, gdzie można przeczytać więcej informacji o tym produkcie. Tylko z najlepszej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i najwyższej jakości zielonych oliwek oraz przyprawiając najwyższej jakości ziarnami kolorowego pieprzu można uzyskać taki produkt. Jego konsystencja i przyjemny smak doskonale komponują się z daniami z makaronu, świeżymi sałatkami, gorącymi i zimnymi przekąskami. Ta tapenada zawsze będzie świetnym sprzymierzeńcem, by nadać oryginalny akcent smakowy Twoim przepisom.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Tapenade (olivada) - to tradycyjnie sos lub pasztet z oliwek i innych składników, takich jak: kapary, kolorowy pieprz, filety anchoa i oliwa z oliwek. Klasyczna receptura tapenady dopuszcza wiele wariantów jej składników np. papryczek piquillo w celu uzyskania różnych smaków, które sprawiają, że tapenada jest bardzo atrakcyjną przystawką, a także ułatwia jej użycie, na przykład w kanapkach, aby nadać chlebowi soczystość.
Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku
Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Oliwki zielone drylowane wyprodukowane w Hiszpanii, specjalnie dla naszego sklepu. Wybrany producent - najwyższa jakość i najlepsza cena.
Oliwka stołowa w dużej mierze zawiera właściwości oliwy z oliwek, która pochodzi z oliwek, co czyni ją jednym z najczęściej używanych składników w kuchni na całym świecie, a ponadto zapewnia wiele korzyści zdrowotnych....
Klasyczne czarne oliwki drylowane o charakterystycznym smaku. Idealne do sałatek lub przystawek. Zobacz jak my wykorzystaliśmy czarne oliwki. Oliwki, ten gwiazdorski produkt i najpopularniejszy tapas w całej Hiszpanii jest uważany za bardzo zdrowy ze względu na wysoką zawartość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych . Pomaga nawet obniżyć poziom...
Oliwki faszerowane kawałkami tuńczyka. Ryba i oliwka - zdrowe połączenie dwóch naturalnych produktów. Smakowita ryba i doskonałe oliwki rodzaju manzanilla, wszystko w łatwo otwieralnej puszce. Polecamy
Oliwki marynowane w ziołach aliño de la Abuela, wg. przepisu babci
Marynowane w ziołach oliwki wg receptury naszych babć - tradycyjny smak oliwek z Hiszpanii
Gnieciona zielona oliwka, czosnek, aromatyczne zioła i przyprawy.
Oliwki zielone nadziewane świeżym migdałem to prawdziwy rarytas dla smakoszy.
Oliwki zielone nadziewane świeżym migdałem. Jędrne owoce oliwek o zwartym miąższu w połączeniu ze świeżymi migdałami są wyjątkowym doznaniem dla kulinarnych znawców i rarytasem dla smakoszy.
Tapenada hiszpańska pasta kanapkowa z zielonych oliwek z dodatkiem oliwy extra virgin.
Olivada w języku katalońskim i Tapenade we Francji to tradycyjna pasta (purre) sporządzona z zielonych oliwek, oliwy i soli.
Zapraszamy na nasz blog, gdzie można przeczytać więcej informacji o tym produkcie.
Marynowane zielone oliwki wczesnego zbioru
Hiszpańskie oliwki Hojiblanca tłuczone (gniecione) z pestką w zalewie z oliwą z oliwek i przyprawami.
Oliwki Chupadedos to zielone i mięsiste oliwki odmiany Hojiblanca, zbierane są we wczesnej fazie ich dojrzewania, doprawione naturalnymi przyprawami, które nadają im wspaniały, niepowtarzalny, wyrazisty i bardzo...
Oliwki czarne są bardziej delikatne w smaku i mają mniej kalorii i tłuszczu niż zielone, lecz należy pamiętać, że tłuszcz oliwkowy jest zdrowy, ponieważ zawiera m.in. cenny kwas oleinowy.
Skrupulatny dobór surowca i tradycyjny sposób przygotowania sprawiają, że gama oliwek i marynat El Faro cieszy się najwyższym prestiżem i uznaniem, będąc przez wielu...
Zielone oliwki rodzaju manzanilla nadziewane pastą anchois w puszkach o pojemności dziennego preferowanego spożycia dla 2 osób, dzięki czemu zjadasz codziennie świeże oliwki. Nieprzetworzone oliwki, ponieważ są zbierane z drzewa bezpośrednio przed produkcją.
Tapenada hiszpańska pasta z czarnych oliwek z dodatkiem kaparów
Olivada w języku katalońskim i Tapenade we Francji to tradycyjna pasta (purre) sporządzona z czarnych oliwek, oliwy, soli z dodatkiem kaparów.
Zapraszamy na nasz blog, gdzie można przeczytać więcej informacji o tym produkcie.