Zestaw wędlin hiszpańskich z serem: chorizo +salchichon + lomo + jamon curado + ser dojrzewający
Idealne tapas na wieczorne spotkanie w gronie przyjaciół. 4 rodzaje hiszpańskich tradycyjnych wędlin i dojrzewający ser Iberico.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Jest to sypki, cały, suchy ryż, którego ziarno przekracza 6 milimetrów długości i jest trzy razy dłuższe niż jego szerokość. Przeczytaj więcej informacji o tym produkcie na naszym blogu.
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Salsa vieira - z przegrzebków - wyjątkowy sos i smak omułek.
Sos do przegrzebków to sos na bazie cebuli, pomidorów, oliwy z oliwek i octu, który zwykle przyrządza się do gotowania przegrzebków i stąd jego nazwa.
Tradycja w Hiszpanii - małże to żywność bogata w witaminę B12 oraz jod i mają niską zawartość tłuszczu.
Specjalność z Hiszpanii - spróbuj...
Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku
Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Mała rybka - dużo zdrowia.
Smaczne sardynki w oliwie z oliwek, która dzięki swoim naturalnym właściwością wspomaga smak rybek. Mogą być doskonałym składnikiem do różnych dań, sałatek, past kanapkowych a również jako osobna przekąska, nigdy Was nie zawiodą. Sardynki to małe rybki dające nam dużo zdrowia. Zobacz jak zrobiliśmy pastę kanapkową z sardynek.
Banderillas/Pinchos picante (na ostro). Marynowane, papryczka chilli, zielona oliwka, czerwona papryka i cebula.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Banderilla- to odmiana hiszpańskiej przekąski(tapas).Nazwę przyjęto od kolczastej rzutki używanej podczas walki byków(corrida). Banderilla składa się z produktów nadzianych na drewniany szpikulec długości około 10 cm (może to być wykałaczka). Nadziewa się na niego najczęściej pikle, np. ogórki, oliwki, cebulę, paprykę chili, ale może to też być jajko lub kawałek chleba. Istotą dania jest umiejętne połączenie smaku kwaśnego (pikle) z ostrym (chili). W naszym sklepie znajdziecie przekąskę na ostro jak i łagodną. Ta jest na ostro.
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
25 kcal / 107 kJ
Tłuszcze
1,1g
w tym
nasycone
0,5g
węglowodany
2,6g
w tym cukry
1,7g
Białko
1,6g
Sól
2,4g
Składniki: oliwki zielone,korniszon, cebula, kawałki papryki, kawałki papryki Guindilla, sól, woda, wzmacniacz smaku: E-621, E-627 i E-631, cukier, przeciwutleniacz: E-260 i E-300, regulator kwasowości: E-330 i E-509.
Klasyka smaku oliwek! Wspaniałe zielone oliwki manzanilla nadziewane pastą anchois.
Anchois to francuskie określenie na produkt powstały z sardeli. To mała, tłusta rybka o ostrym smaku konserwowana w grubej warstwie soli. Oliwki pomagają stymulować procesy jelitowe i pobudzają apetyt. Dwie lub trzy przed posiłkiem stanowią naturalną przekąskę, ponieważ...
Wyśmienite całe kapary, które dzięki odpowiedniej recepturze zalewy octowej zachowują jędrność i swój oryginalny kształt. Kapary mają specyficzny, cierpko-kwaśno-gorzkawy smak, w którym można znaleźć aromat pieprzu, gorczycy i smak musztardy czy chrzanu.
Oliwki zielone nadziewane świeżym migdałem to prawdziwy rarytas dla smakoszy.
Oliwki zielone nadziewane świeżym migdałem. Jędrne owoce oliwek o zwartym miąższu w połączeniu ze świeżymi migdałami są wyjątkowym doznaniem dla kulinarnych znawców i rarytasem dla smakoszy.
Marynowane oliwki w zalewie Mojo Picón, tradycyjny smak oliwek z Wysp Kanaryjskich.
Gnieciona zielona oliwka, czosnek, aromaty i przyprawy.
Mojo picón to tradycyjny kanaryjski sos i na Fuerteventurze, gdzie przyrządza sie mnóstwo jego wariacji, aczkolwiek tradycyjne "mojo rojo" (czerwowny ostry sos) i "mojo verde" (zielony sos) są najbardziej popularne....
Oliwki Cuquillo są uprawiane w górach Moratalla w Sierra de Murcia. Należą do grupy czarnych oliwek, chociaż ich kolor jest raczej fioletowy. Są niezbyt duże w porównaniu z innymi odmianami, ale wielkość rekompensowana jest jego "doskonałym smakiem". Naturalne, niebarwione oliwki czarne o małej kwasowości.
Oliwka o charakterystycznym intensywnym czarnym kolorze o niepowtarzalnym smaku. Ten soczysty owoc o delikatnym smaku uwodzi najbardziej wymagających konsumentów swoim wyglądem i teksturą, którym nie sposób się oprzeć. Oliwki czarne mają szczególne cechy, takie jak stopień rozdrobnienia miąższu, niski stosunek miazgi do pestki oraz konsystencję, którą...
Oliwki marynowane w ziołach aliño de la Abuela, wg. przepisu babci
Marynowane w ziołach oliwki wg receptury naszych babć - tradycyjny smak oliwek z Hiszpanii
Gnieciona zielona oliwka, czosnek, aromatyczne zioła i przyprawy.
Oliwki czarne są bardziej delikatne w smaku i mają mniej kalorii i tłuszczu niż zielone, lecz należy pamiętać, że tłuszcz oliwkowy jest zdrowy, ponieważ zawiera m.in. cenny kwas oleinowy.
Skrupulatny dobór surowca i tradycyjny sposób przygotowania sprawiają, że gama oliwek i marynat El Faro cieszy się najwyższym prestiżem i uznaniem, będąc przez wielu...
Tapenada hiszpańska pasta z czarnych oliwek z dodatkiem kaparów
Olivada w języku katalońskim i Tapenade we Francji to tradycyjna pasta (purre) sporządzona z czarnych oliwek, oliwy, soli z dodatkiem kaparów.
Zapraszamy na nasz blog, gdzie można przeczytać więcej informacji o tym produkcie.
Tapenada hiszpańska pasta kanapkowa z zielonych oliwek z dodatkiem oliwy extra virgin.
Olivada w języku katalońskim i Tapenade we Francji to tradycyjna pasta (purre) sporządzona z zielonych oliwek, oliwy i soli.
Zapraszamy na nasz blog, gdzie można przeczytać więcej informacji o tym produkcie.
Klasyka! Oliwki zielone faszerowane pastą paprykową wyprodukowane w Hiszpanii, specjalnie dla naszego sklepu. Wybrany producent - najwyższa jakość i najlepsza cena.