Firma Torres y Ribelles to znany na całym świecie producent oliwy z oliwek pod marką BETIS.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno, extra Virgen z Sevilli. Bardzo dobra autorska oliwa firmy Torres i Ribelles z Sevilli, produkującej oliwę od 1914 roku. Oliwa extra Virgen została uzyskana z wyselekcjonowanych owoców oliwek zebranych w najlepszym czasie dojrzewania, charakteryzuje się przyjemnym, bogatym owocowym aromatem z migdałową nutą, smakiem świeżo skoszonej trawy i zielonych jabłek. Doskonale nadaje się na lunch ze świeżą bagietką oraz wcześniej przygotowanych różnego rodzaju sałatek, jak również do smażenia podkreślając walory smakowe potraw.
Należy przechowywać ją w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem, szczelnie zamykać.
W niskich temperaturach (poniżej 7°C) oliwa może mętnieć, a nawet skrystalizować się, lecz w temperaturze pokojowej (20°C) powróci do swej naturalnej klarowności.
Polecamy. Wyprodukowano w Hiszpanii.