Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Oliwa z oliwek ekstra Virgin AOVE, wytłoczona z organicznych zielonych, dojrzałych owoców, posiadające dużą złożoność aromatów.
Ta oliwa z oliwek EVOO wytłoczona z organicznych zielonych, dojrzałych owoców, posiadające dużą złożoność aromatów, które nadają smak delikatnej harmonii, działającej na nasze zmysły. Wyróżniają się kwiatowe tony, przywodzące na myśl kwiaty migdałowca i świeżo skoszoną trawę na tle pomidora. Mieszanka odmian „arbequina” i „picuda”.
Edycja limitowana.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Firma KNOLIVE znajduje się w pięknym andaluzyjskim mieście Priego de Córdoba, a gaj oliwny, położony jest w samym sercu Parku Narodowego Subbética Cordobesa, stanowi część morza stuletnich drzew oliwnych otaczających La Tiñosa, najwyższy szczyt w prowincji Córdoba. Przeważają w nim dwie odmiany oliwek: picuda i hojiblanca. Zbiór odbywa się ręcznie, ponieważ mechanizacja w tym stromym terenie jest praktycznie niemożliwa.
Wartość odżywcza
w 100ml
Wartość energetyczna
900 kcal / 3700 kJ
Tłuszcz
100g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone
13g
jednonienasycone
79g
wielonienasycone
8g
tłuszcze trans
0g
Węglowodany
0g
w tym cukier
0g
Białko
0g
Sól
0g
Nieznaczne ilości błonnika pokarmowego, cukrów, witaminy A, witaminy C, wapnia i żelaza
Firma KNOLIVE jest od wielu lat zdobywcą wielu nagród na świecie, za jakość produkowanej oliwy z oliwek.
Smak oliwy z oliwek świadczy o jej jakości.
O dobrej jakości oliwy świadczy wyraźny smak owoców oliwek. Nie powinniśmy wyczuwać słodyczy, bowiem oliwki są raczej gorzkie, cierpkie w smaku. Wcześnie zbierane oliwki charakteryzują się lekko pieprznym czasem pikantnym posmakiem, jeśli taki jest, to możemy być pewni, że mamy do czynienia z dobrą oliwą. Pozornie nieprzyjemny smak, drapanie w gardle świadczy o bogactwie oliwy w bardzo cenne dla organizmu polifenole. Nie wszystkie rodzaje oliwy z oliwek są jednakowe. Podobnie jak wina, oliwy nabierają różnych smaków i aromatów. Uzależnione jest to od odmiany oliwek użytych do produkcji i fazy zbiorów owoców, z których jest tłoczona. Więcej na: https://www.irpo.pl/news/oliwa-z-oliwek-dobry-smak-ranking
EVOO oliwa z oliwek. Jednoszczepowa oliwa Premium extra Virgin ARBEQUINA SILVER znanej andaluzyjskiej tłoczni HISPASUR.
Intensywne zielone owoce z bardzo złożonymi nutami. Przeważające odcienie zieleni przypominające skórkę świeżej trawy, jabłka lub banana. Podstawowa nuta aromatycznych roślin i liści pomidora. Pierwszy dotyk na języku jest słodki,...
Oliwa z oliwek hiszpańska z pierwszego tłoczenia kupaż Premium Monteoliva Oro Premium
Ta bardzo specjalna oliwa EVOO jest wyprodukowana w połowie października. Składa się głównie z „naturalnego kupażu” odmiany hojiblanca oraz w niewielkich proporcjach innych odmian, takich jak picudo, pajarero i castacabra.
KAMPANIA COUPAGE 23/24
W naszej naturalnej...
Oliwa z oliwek extra Virgin Betis, to kupaż trzech różnych rodzajów oliwek: Arbequina, Hojiblanca i Picual.
Firma Torres y Ribelles to znany na całym świecie producent oliwy z oliwek pod marką BETIS.
Polecamy. Wyprodukowano w Hiszpanii.
Oliwa z oliwek ekstra Virgen, wytłoczona z najbardziej typowych odmian regionu Cordoba Subbética.
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia MONTEOLIVA TRADITIONAL FILTERED to „naturalny kupaż” najbardziej typowych odmian rejonu upraw Cordoba Subbética. Wśród nich możemy wyróżnić hojiblanco, picual, picudo, pajarero, castacabra i kilka innych odmian w...
Oliwa z oliwek smak czarny pieprz z cytryną
Oliwa z pierwszego tłoczenia extra Virgin z dodatkiem czarnego pieprzu i naturalnej esencji cytrynowej. Hiszpańska marka BETIS należąca do firmy Torres y Ribelles to znany na świecie producent doskonałej oliwy z oliwek i oliwy smakowej.
Oliwa z oliwek z pierwszego zbioru oliwek odmiany Picuda de Baena. AOVE SUCUM
EVOO oliwa z oliwek Extra Virgin SUCUM wytłoczona z wybranych zielonych, pierwszego zbioru oliwek odmiany Picuda de Baena, wytłoczona na zimno, zachowująca całą swoją czystość prawdziwej oliwy z oliwek EVOO. Oliwa bardzo aromatyczna, smak świeżych owoców oliwek, zielonych ziół,...
Oliwa z oliwek ekstra Virgen Picual EVOO, Cielo y Tierra to Uznana, Spektakularna Hiszpańska Jakość.
Cielo y Tierra Picual to oliwa z oliwek Extra Virgin o dużej złożoności aromatycznej, podkreślająca zapach liści drzewa oliwnego, świeżo skoszonej trawy, karczochów, pomidorów, a także wyczuwalne nuty owocowe takie jak: zielony banan, jabłko i zielone...
Najlepsza oliwa z oliwek na świecie 2017/2018.
Oliwa z oliwek Epicure zbudowana jest z mieszanki oliwy z oliwek Hojiblanca i Picuda. Ze względu na swój delikatny, wspaniały smak jest to idealna oliwa do picia i degustowania.
Oliwa z nagrodami. Najlepsza hiszpańska oliwa 2022 konkursu w Tokio, finalista konkursu na najlepszą oliwę z oliwek 2022...
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno, extra Virgen z hiszpańskiej Sevilli.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych w 5 litrowej puszce.
Oliwa uzyskana z wyselekcjonowanych owoców oliwek zebranych w najlepszym czasie dojrzewania, charakteryzuje się przyjemnym, bogatym owocowym...
Oliwa z oliwek extra Virgin, specjalna edycja Monteoliva Oro Premium AOVE
Te kolecjonerskie butelki z oliwą z oliwek, są wyjątkowym produktem w sytuacjach, gdy chcesz zaskoczyć kogoś wyjątkowym prezentem.Wewnątrz butelki oliwa z oliwek Extra Virgin MONTEOLIVA ORO PREMIUM, oliwa z oliwek najwyższej jakości, poparty wieloma nagrodami w kraju i za...
Oliwa z oliwek organiczna z pierwszego tłoczenia, selekcjonowana EVOO Premium.
Najlepsza oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, Canoliva Organic to marka, w której Aceites Canoliva sprzedaje najwyższej jakości oliwę z oliwek ekologicznych upraw oliwek, gatunków :hojiblanca, arbequina picuda.
Oliwa extra Virgen z Andaluzjii (Hiszpania) w jednorazowych opakowaniach.
Oliwa z oliwek extra Virgin tłoczona na zimno, w unikalnych, jednorazowych buteleczkach 15ml w opakowaniu display (150 sztuk).
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Oliwa z oliwek ekstra Virgen Hojiblanca, zielona oliwa EVOO.
Premium Extra Virgin Olive Oil, najwyższej jakości sok z zielonych oliwek Hojiblanca, prawie białych, zebranych na początku procesu dojrzewania. Gorąco polecamy dla tych klientów, którzy szukają wczesnych, świeżych, pachnących EVOO o wspaniałej osobowości.
Kwasowość 0,12º
Więcej informacji o...
Oliwa z oliwek Arbequina z pierwszego tłoczenia AOVE, wczesny zbiór mała kwasowość.
Hiszpańska oliwa z oliwek extra Virgin. Oliwa z oliwek z jednego rodzaju owoców oliwek Oliwa z oliwek o kompozycji przypominającej jabłko, banana, pomidora i suszone owoce. Na podniebieniu smak bardzo słodki i przyjemny z posmakiem orzecha laskowego i zielonych migdałów....