Logo Irpo Sklep

Masz pytania? Zadzwoń: 33 487 66 50

900 EVOO Bio Organic oliwa z oliwek 0,5l

Noviesientos
Oliwa z oliwek Bio Organiczna 900 - butelka szklana 0,5l
Najwyższej jakości oliwa z oliwek extra Virgin, kupaż odmian picual, picudo i hojiblanca.


Nasz sklep z oliwą z oliwek proponuje zakup doskonałej hiszpańskiej oliwy z oliwek extra Virgin do zastosowania w diecie śródziemnomorskiej. Kupaż wykonany przez doświadczonego degustatora oliwy z oliwek, który w idealnej proporcji łączy cechy każdej z odmian:

  • Picual: stabilny zielony owoc, intensywny, liście zielonych pomidorów (intensywność i stabilność w czasie)
  • Picudo: Słodkie, owocowe jabłko i migdały. (Słodycz)
  • Hojiblanca: Słodki i pikantny, owocowy z nutą świeżo skoszonej trawy i świeżymi owocami. (Intensywny aromat)
  • kwasowość ≤ 0,2

Ta organiczna oliwa wyróżnia się wysoką zawartością polifenoli, które nadają organicznej oliwie z oliwek właściwości przeciwutleniające, które chronią przed chorobami sercowo-naczyniowymi i przeciwnowotworowymi. Zobacz film, jak produkuje się oliwę "900"

85.00 
Dostawa: 15,49 pln InPost paczkomat, dostawa w weekend (zaznacz w uwagach)
18,45 pln kurier DPD lub odbiór osobisty za 0 pln
85 PLN https://schema.org/NewCondition https://schema.org/InStock

niewielka ilość

Sklep hiszpańskie delikatesy IRPO poleca wyśmienitą oliwę z oliwek pod marką 900. Nazwa 900 odnosi się do wysokości położenia gaju oliwnego nad poziomem morza, która wg. specjalistów jest najlepsza dla owoców drzew oliwnych. Ekologiczna oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia z owoców drzew oliwnych pochodzących z upraw ekologicznych. Uzyskiwanie najwyższej jakości oliwy poprzez poszanowanie środowiska oraz cykli biologicznych systemu rolnego jest najwyższym priorytetem firmy „900”. Konsolidacja rodzimych gatunków flory roślinnej oraz ułatwianie regeneracji całego ekosystemu zwierząt, owadów, ptaków, gadów i fauny tego obszaru, wszystko to gwarantuje jakość odżywczą i sensoryczną jakość tej wybitnej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Ekologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia pochodzi z upraw ekologicznych. Produkcja tych ekologicznych upraw jest gwarantowana i certyfikowana przez CAAE (Andaluzyjski Komitet ds. Rolnictwa Ekologicznego).


Organiczne EVOO, zastosowania kulinarne:

Powszechnie uznane korzyści zdrowotne ekologicznej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia sprawiają, że idealnie nadaje się jako dodatek i przyprawa do każdego dania, zarówno wyrafinowanego, jak i prostego. Na surowo jest niezbędnym dodatkiem do sałatek warzywnych lub makaronowych, śniadań, zup i zimnych gazpachos. Na gorąco rośnie, a dzięki dużej gęstości nie wnika w żywność tak bardzo jak inne tłuszcze, dzięki czemu jest zdrowsza i lepiej zachowuje swoje właściwości. Wysoka zawartość kwasu oleinowego i naturalnych przeciwutleniaczy sprawia, że ​​jest bardziej stabilny i odporny na działanie wysokich temperatur. Idealnie nadaje się do gotowania mięsa, ryb, warzyw, makaronów i ogólnie wszelkich potraw.

Oliwa z oliwek najwyższej jakości Extra Virgin 900 TOP to kupaż odmian oliwek picual, picudo i hojiblanca. Oliwa uzyskana z oliwek uprawianych na idealnej wysokości (900 m npm), stąd nazwa firmy. To położenie gajów oliwnych i odpowiedni klimat oraz zbiór w optymalnym czasie dojrzewania, nadają tej oliwie smak i aromat ziół, świeżo skrojonego pomidora.

To wszystko zaprocentowało wieloma międzynarodowymi nagrodami:

Złoty medal w Międzynarodowym Konkursie Oliwy z Oliwek, który odbył się w Nowym Jorku w 2013 r. Z oceną 9,5 punktu, czwartym najwyższym znakiem w konkursie i najlepszą hiszpańską oliwą z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.

NAGRODA SUPERIOR TEST Nagroda na prestiżowym konkursie ITQI, który odbył się w Brukseli w 2014 roku. Z wynikiem końcowym 89, najwyższa z hiszpańskiej oliwy z oliwek. „ITQi Superior Taste Award” to jedyna pieczęć jakości w smaku przyznawana przez liderów opinii, szefów kuchni i somelierów gwiazdkami Michelin.
GREAT TASTE AWARD 2014 Nagroda na prestiżowym konkursie w Londynie.
Złoty medal w międzynarodowym konkursie oliwy z oliwek, który odbył się w Nowym Jorku w 2015r.
Srebrny medal na konkursie Japan Japan w Tokio (Japonia) w 2019 roku.



blog