Podudzie z kurczaka w marynacie ziołowej z sokiem z cytryny.

Niby wszystko tak, jak zawsze. Kawałki podudzia z kurczaka, przyprawy, oliwa z oliwek, marynata, wymieszać całość zostawić na parę godzin w lodówce i gotowe. A jednak, jest różnica. Jaka? Tym razem dodajemy do marynaty sporą ilość naturalnego soku z cytryny, co zmienia i uszlachetnia smak kurczaka. Podczas pieczenia na patelni dodajemy kieliszek białego wytrawnego wina, które w połączeniu z cytrynową marynatą da nam wyśmienity sos. Smacznego
Produkty z tego przepisu

Marka: Aceites Tapia

EVOO Oliwa z oliwek "zielona verde Oleum” (Wczesny zbiór) 750ml

Oliwa z oliwek ekstra Virgen Hojiblanca, zielona oliwa EVOO. Premium Extra Virgin Olive Oil, najwyższej jakości sok z zielonych oliwek Hojiblanca, prawie białych, zebranych na początku procesu dojrzewania. Gorąco polecamy dla tych klientów, którzy szukają wczesnych, świeżych, pachnących EVOO o wspaniałej osobowości. Kwasowość 0,12º Więcej informacji o...
Cena 75,00 zł
Więcej
W magazynie
Powiązane przepisy

Śledź nas na Facebooku