Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Największe, najlepsze królewskie oliwki zielone bez pestek.
Oliwki, pomimo ich kaloryczności i zawartości tłuszczu, którą można by uznać za wysoką, prawda jest taka, że są one idealne, jeśli chodzi o obniżenie wysokiego poziomu cholesterolu (zwłaszcza LDL), dzięki temu, że chronią organizm przed utlenianiem złego cholesterolu, unikając jego twardnienie i gromadzenie się w tętnicach. Dlatego są idealnym pożywieniem w profilaktyce/ochronie przed chorobami układu krążenia. Ponadto zawierają kwas oleinowy, który ma dobroczynne właściwości chroniące serce.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Duże zielone, drylowane oliwki Gordal.
Ta kategoria oliwek to prawdziwy rarytas dla smakoszy. Duże, jędrne owoce o zwartym miąższu są wyjątkowym doznaniem dla kulinarnych znawców, są jedyne w swoim rodzaju. Królewskie oliwki Gordal to nietuzinkowa przystawka do różnych potraw, na przykład do hiszpańskiego gazpacho.
Polecamy.
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
111 kcal / 463 kJ
Tłuszcze
10,4g
w tym
nasycone
1,8g
węglowodany
3,3g
w tym cukry
0,5g
Białko
1,0g
Sól
2,5g
Składniki: oliwki zielone,woda, sól, wzmacniacz smaku: E-621, E-627 i E-631, cukier, regulator kwasowości: E-330 i E-270, przeciwutleniacz: E-300 .
Oliwka Gordal to największa istniejąca odmiana oliwek, która jest charakterystyczna na całym świecie ze względu na swoją wielkość, smak i kolor. Nasza propozycja, to nieprzetworzone oliwki, zebrane prosto z drzewa zatopione w specjalnej pikantnej zalewie z dodatkiem zielonej papryki chili Guindilla.
Oliwki to jeden z owoców o największej zawartości...
Tapenada, hiszpańska(olivada) - pasta z zielonych oliwek z kolorowym pieprzem i najlepszą oliwą z oliwek.
Olivada w języku katalońskim i Tapenade we Francji to tradycyjna pasta (purre) sporządzona z zielonych oliwek, oliwy, soli z dodatkiem smaku 5 pieprzy.
Zapraszamy na nasz blog, gdzie można przeczytać więcej informacji o tym produkcie. Tylko z...
Oliwki marynowane w ziołach aliño de la Abuela, wg. przepisu babci
Marynowane w ziołach oliwki wg receptury naszych babć - tradycyjny smak oliwek z Hiszpanii
Gnieciona zielona oliwka, czosnek, aromatyczne zioła i przyprawy.
Oliwka o charakterystycznym intensywnym czarnym kolorze o niepowtarzalnym smaku. Ten soczysty owoc o delikatnym smaku uwodzi najbardziej wymagających konsumentów swoim wyglądem i teksturą, którym nie sposób się oprzeć. Oliwki czarne mają szczególne cechy, takie jak stopień rozdrobnienia miąższu, niski stosunek miazgi do pestki oraz konsystencję, którą...
Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku
Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Klasyczne czarne oliwki drylowane o charakterystycznym smaku. Idealne do sałatek lub przystawek. Zobacz jak my wykorzystaliśmy czarne oliwki.
KORZYŚCI Z CZARNYCH OLIWEKCzarne oliwki pomagają zwalczyć poziom złego cholesterolu we krwi, co pomaga również zapobiegać chorobom serca. Z drugiej strony jedną z korzyści jedzenia oliwek wiąże się ze wzrostem...
Marynowane zielone oliwki wczesnego zbioru
Hiszpańskie oliwki Hojiblanca tłuczone (gniecione) z pestką w zalewie z oliwą z oliwek i przyprawami.
Oliwki Chupadedos to zielone i mięsiste oliwki odmiany Hojiblanca, zbierane są we wczesnej fazie ich dojrzewania, doprawione naturalnymi przyprawami, które nadają im wspaniały, niepowtarzalny, wyrazisty i bardzo...
Mieszanka różnorodnych pikli, takich jak chrupiący korniszon, biała cebulka i zielona oliwka Manzanilla, wszystko doprawione dressingiem o smaku anchois. Wykorzystując smak oliwki uzyskujemy doskonały aperitif i idealną mieszankę pod względem koloru jak również smaku. Ten koktajl będzie idealną przekąską na Twoim stole.
Duże oliwki nadziewane małym korniszonem, oliwki Gordales królewski rozmiar oliwki.
To wspaniała przekąska na każdą okazję!
Data przydatności do spożycia: 12.2024