Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Oliwka Gordal to największa istniejąca odmiana oliwek, która jest charakterystyczna na całym świecie ze względu na swoją wielkość, smak i kolor. Nasza propozycja, to nieprzetworzone oliwki, zebrane prosto z drzewa zatopione w specjalnej pikantnej zalewie z dodatkiem zielonej papryki chili Guindilla.
Oliwki to jeden z owoców o największej zawartości minerałów na świecie. Szczególnie bogate w wodę, dostarczają również witamin (m.in. witaminy A, E i z grupy B), a także składników mineralnych (fosfor, jod, potas, magnez i wapń) oraz przeciwutleniaczy. Ponadto są jednym z najlepszych źródeł witaminy E, która jest szczególnie silnym przeciwutleniaczem w walce z wolnymi rodnikami, przedwczesnym starzeniem i utlenianiem w organizmie.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Oliwki zielone Gordal pikantne.
Ta kategoria oliwek to prawdziwy rarytas dla smakoszy. Duże, jędrne owoce o zwartym miąższu są wyjątkowym doznaniem dla kulinarnych znawców, są jedyne w swoim rodzaju. Do naszych dużych królewskich zielonych oliwek Gordal została dodana ostra papryka zielona Guindilla, która nadaje niepowtarzalny smak.
Mieszanka różnorodnych pikli, takich jak chrupiący korniszon, biała cebulka i zielona oliwka Manzanilla, wszystko doprawione dressingiem o smaku anchois. Wykorzystując smak oliwki uzyskujemy doskonały aperitif i idealną mieszankę pod względem koloru jak również smaku. Ten koktajl będzie idealną przekąską na Twoim stole.
Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku
Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Klasyka smaku oliwek! Wspaniałe zielone oliwki manzanilla nadziewane pastą anchois.
Anchois to francuskie określenie na produkt powstały z sardeli. To mała, tłusta rybka o ostrym smaku konserwowana w grubej warstwie soli. Oliwki pomagają stymulować procesy jelitowe i pobudzają apetyt. Dwie lub trzy przed posiłkiem stanowią naturalną przekąskę, ponieważ...
Wyśmienite całe kapary, które dzięki odpowiedniej recepturze zalewy octowej zachowują jędrność i swój oryginalny kształt. Kapary mają specyficzny, cierpko-kwaśno-gorzkawy smak, w którym można znaleźć aromat pieprzu, gorczycy i smak musztardy czy chrzanu.
Oliwki faszerowane pastą z łososia. Ryba i oliwka - zdrowe połączenie dwóch naturalnych produktów. Smakowita ryba i doskonałe oliwki rodzaju manzanilla, wszystko w łatwo otwieralnej puszce. Polecamy
Oliwki Cuquillo są uprawiane w górach Moratalla w Sierra de Murcia. Należą do grupy czarnych oliwek, chociaż ich kolor jest raczej fioletowy. Są niezbyt duże w porównaniu z innymi odmianami, ale wielkość rekompensowana jest jego "doskonałym smakiem". Naturalne, niebarwione oliwki czarne o małej kwasowości.
Marynowane oliwki w zalewie Mojo Picón, tradycyjny smak oliwek z Wysp Kanaryjskich.
Gnieciona zielona oliwka, czosnek, aromaty i przyprawy.
Mojo picón to tradycyjny kanaryjski sos i na Fuerteventurze, gdzie przyrządza sie mnóstwo jego wariacji, aczkolwiek tradycyjne "mojo rojo" (czerwowny ostry sos) i "mojo verde" (zielony sos) są najbardziej popularne....
Oliwki faszerowane kawałkami tuńczyka. Ryba i oliwka - zdrowe połączenie dwóch naturalnych produktów. Smakowita ryba i doskonałe oliwki rodzaju manzanilla, wszystko w łatwo otwieralnej puszce. Polecamy
Klasyka smaku faszerowanych oliwek! Zielone oliwki rodzaju Manzanilla z kawałkami świeżej cytryny.
Świeża cytryna doskonale komponuje się z wytrawnym smakiem zielonych oliwek inspirując do tworzenia własnych, oryginalnych dań i przekąsek kuchni śródziemnomorskiej.
Marynowane zielone oliwki wczesnego zbioru
Hiszpańskie oliwki Hojiblanca tłuczone (gniecione) z pestką w zalewie z oliwą z oliwek i przyprawami.
Oliwki Chupadedos to zielone i mięsiste oliwki odmiany Hojiblanca, zbierane są we wczesnej fazie ich dojrzewania, doprawione naturalnymi przyprawami, które nadają im wspaniały, niepowtarzalny, wyrazisty i bardzo...
Największe, najlepsze królewskie oliwki zielone bez pestek.
Oliwki, pomimo ich kaloryczności i zawartości tłuszczu, którą można by uznać za wysoką, prawda jest taka, że są one idealne, jeśli chodzi o obniżenie wysokiego poziomu cholesterolu (zwłaszcza LDL), dzięki temu, że chronią organizm przed utlenianiem złego cholesterolu, unikając jego twardnienie...