Jedną z obsesji Pepe Cano zawsze była możliwość uzyskania nienagannej oliwy z oliwek, o niepowtarzalnym smaku, powstałej dzięki połączeniu odpowiednich odmian oliwek w celu uzyskania wyjątkowego produktu. Ta oliwa nazywa się Canoliva Premium i jest oliwą godną Twojej kuchni.
Pepe Cano pasjonat oliwy z oliwek zainteresował się w latach 80-tych różnymi odmianami oliwek, by uzyskać z nich produkt wysokiej klasy, najlepszą oliwę z oliwek EVOO. Efektem tej pracy były liczne nagrody jak Złoty Medal Expoliva 87. Canoliva Premium jest wysublinowanym kupażem oliwek hojiblanca, picuda i arbequina. W zapachu można wyczuć intensywną owocowość zielonych oliwek z nutmi świeżych owoców migdała, zielonego jabłka i świeżo skoszonej trawy. Oliwa Canoliva Premium zawdzięcza swój niepowtarzalny smak odpowiednim odmianom oliwek i ich oodpowiednich proporcji. To z nich powstała gładka, elegancja oliwa z lekką roryczką, pikantnością i niuansami migdałow, orzechów laskowych.