Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Tomato Frito Casero - domowy, pyszny, naturalny, smażony sos pomidorowy, to tradycja hiszpańskiej kuchni, Najczęściej używany sos na hiszpańskie śniadanie, podany na świeżej bagietce lub grzance i polany oliwą z oliwek. Zobacz jak samemu można zrobić taki sos.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Domowy smażony pomidor TOMATE FRITO CASERO, jest wytwarzany z najlepszych odmian pomidorów z własnych upraw, wszystkie sa smażone z dodatkiem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i doprawione cukrem i solą. Jego miękka konsystencja doprowadza najbardziej wymagające podniebienie do szaleństwa. Aby uzyskać najlepszy smak i najlepszą konsystencję, P.listo przygotowuje sos smażąc dojrzałe pomidory na małym ogniu przez ponad dwie godziny, przestrzegając w ten sposób tradycyjnego przepisu. Używany do wielu potraw, takich jak makaron, ryż, cannelloni lub lasagna itp.
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
328Kj / 78Kcal
Tłuszcze
4,4g
w tym
nasycone
0,7g
węglowodany
8,8g
w tym cukry
6,1g
Błonnik pokarmowy
1,3g
Białko
0,9g
Sól
1,5g
Składniki: pomidory, oliwa z oliwek, cukier, sól, kwasek cytrynowy
Dżem z wina winogron szczepu Airen ,nie zawiera alkoholu ani dodatków i zachowuje cały smak wina. Delikatny, służy jako uzupełnienie do mięs, ryb i serów.
Fantazyjny dżem doceniony za kreatywność i oryginalność. Swoją konsystencją, smakiem i zapachem sprawi przyjemność miłośnikom wina Cava, a jednocześnie sprawi, że spodoba się i zasmakuje każdemu, kto go spróbuje.
Skarmelizowana cebula, taki dżem to pyszny dodatek do mięs, takich jak kaczka lub jagnięcina, do ryb i oczywiście tradycyjne do foie gras lub innych pasztetów.
Niskokaloryczna Feijoa w 100 gramach ma tylko 38 kalorii i 4 gramy cukru pod postacią fruktozy, która nie podnosi znacząco poziomu cukru we krwi. Dobrym rozwiązaniem jest spożywanie niskokalorycznych owoców w ramach zdrowej diety.
Czerwona słodka papryka o wspaniałym, głębokim smaku oraz miękką i smaczną teksturą. Jest pieczona w piecu opalanym drewnem, często drewnem oliwnym co daje niepowtarzalny, autentycznie domowy smak. Super dodatek do dań mięsnych, rybnych, sałatek.
Opuncja figowa ma wiele korzyści zdrowotnych i może być uważany za super żywność. Zawiera znaczne ilości witamin z grupy B oraz minerałów, takich jak wapń, fosfor i magnez. Ilość zawartego w nim błonnika jest bardzo mała, dlatego zjedzenie 4 kawałków opuncji może zatrzymać proces biegunki.
Ten dżem to tradycja kuchni hiszpańskiej, różni się od pozostałych, ponieważ zwykle nie używa się go jako dżemu śniadaniowego, ale raczej jako dodatek na przystawkach i kanapkach.
Słodkie owoce świeżych owoców malin przetworzonych w aksamitny dżem. Pamiętaj, że maliny są bardzo bogate w błonnik i witaminę C, do tego wszystkiego należy dodać ich moc antyoksydacyjną.
Oryginalny smak dojrzałej cytryny. Cytryna jest bardzo zdrowym źródłem witaminy C, a także owocem pomagającym obniżyć ciśnienie krwi. Bardzo dobrze komponuje się z innymi potrawami i można z niej zrobić pyszny dżem.