Marka: Cafe Burdet

Kawa Burdet Natural ziarno 1 kg

Doskonała mieszanka 60% Arabiki i 40% Robusty, zapewniająca dobrą równowagę z miękkim i słodkim smakiem, średnią treściwością i kremowym finiszem. Mieszanka Arabiki z Ameryki Południowej z Robustą z Azji, nadaje intensywny aromat i wspaniały smak kawy. Treściwość, kremowość koloru orzecha laskowego w Twojej filiżance charakteryzuje Cafe Burdet...
Cena 85,00 zł Cena podstawowa 95,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Cielo y Tierra Olive

Oliwa z oliwek AOVE Picual z wczesnych zbiorów 500 ml

Oliwa z oliwek ekstra Virgen Picual EVOO, Cielo y Tierra to UZNANA,SPEKTAKULARNA JAKOŚĆ. Cielo y Tierra Picual to oliwa z oliwek Extra Virgin o dużej złożoności aromatycznej, podkreślająca zapach liści drzewa oliwnego, świeżo skoszonej trawy, karczochów, pomidorów, a także wyczuwalne nuty owocowe takie jak: zielony banan, jabłko i zielone migdały.Oliwa...
Cena 85,00 zł Cena podstawowa 105,00 zł
Więcej
W magazynie

Ser owczy Pecorino Romano klinek - paczka 200g

UWAGA WYPRZEDAŻ! - Data przydatności do spożycia: 21.05.2024 Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej...
Cena 22,00 zł Cena podstawowa 25,50 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie
Wszystkie produkty w promocji

Najnowsze przepisy

Hiszpański oryginalny ryż do paella BOMBA extra 1kg
  • Hiszpański oryginalny ryż do paella BOMBA extra 1kg
  • Hiszpański oryginalny ryż do paella BOMBA extra 1kg
  • Hiszpański oryginalny ryż do paella BOMBA extra 1kg
  • Hiszpański oryginalny ryż do paella BOMBA extra 1kg

Ryż Bomba Calasparra extra Paella - 1 kg

" Klejnot Calasparra" - hiszpański ryż Bomba pochodzący z Murcii, z "Chronionego Obszaru Pochodzenia " (D.O.P.) Calasparra. To odmiana ryżu charakteryzująca się krótkim ziarnem, które może dwukrotnie lub trzykrotnie powiększyć swoją objętość, bardzo dobrze wchłaniając wodę podczas gotowania.
57,00 zł
Brutto
Dostawa 24h
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Odmiana Bomba jest klejnotem ryżu Calasparra . Ryż Calasparra Bomba, eksplozja smaku.

Ryż Calasparra (Murcia, Hiszpania) jest jednym z trzech rodzajów ryżu, które posiada certyfikat określeniem pochodzenia. W Hiszpanii są to regiony: delta Ebro, Valencia i Murcia. Nazwa pochodzenia Calasparra została uznana w 1986 roku, chociaż uprawa ryżu na tym obszarze sięga XIV wieku. Jest regulowany przez Radę Regulacyjną ChNP "CALASPARRA" i obejmuje gminy Calasparra, Moratalla i Hellín (w Albacete).

Stosowane odmiany ryżu to „Bomba” i „Balilla × Sollana”. Wymagają większej ilości wody i dłuższego czasu gotowania, dzięki czemu ziarno bardziej pęcznieje, a pozostałe smaki są bardziej nasycone. Zbierany jest od października do listopada, ale spożywany jest przez cały rok.

Cechy, które czynią ten ryż wyjątkowym, to:

  • Jest to uprawa górska o wysokości około 450 metrów.
  • Nawadnianie odbywa się poprzez system tarasów, które umożliwiają ciągłą wymianę wody.
  • Dojrzewanie ziarna trwa o 30% dłużej niż w przypadku innych odmian ryżu.
  • Jeśli chodzi o gotowanie, rzadko przesadza i jest znacznie smaczniejszy.
Calasparra to jedna z najbardziej znanych odmian ryżu uprawianego w Hiszpanii. Uprawia się ją bez użycia pestycydów i herbicydów we wsi Calasparra w regionie Murcia. Występuje w dwóch odmianach, zwykła i Bomba, z tą różnicą, że ta ostatnia powiększa się bardziej podczas gotowania.
Ta biała, krótkoziarnista odmiana ryżu uprawiana jest na tym obszarze od XIV wieku. Calasparra posiada niezwykłe właściwości kulinarne, które sprawiają, że jest niezastąpionym składnikiem jednej z najsłynniejszych hiszpańskich potraw – paelli.
Podczas gotowania wchłania więcej płynu niż inne odmiany ryżu ze względu na wysoką zawartość amylozy. Ten polisacharyd sprawia, że ​​Calasparra jest mniej lepka i jędrniejsza po ugotowaniu.
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Paluszki Grissini tradycyjne z oliwą z oliwek 125g

Recenzje: 0
Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa, pod postacią wąskich paluszków, wyrabianych z ciasta drożdżowego z dodatkiem oliwy z oliwek. Grissini znane były już w XIV wieku i przypuszcza się, że pochodzą z Turynu, w którym kucharz przygotowujący ciasto na pizzę zaczął z nim eksperymentować.
Cena 9,05 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Paluszki Grissini tradycyjne 125g

Recenzje: 0
Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa, pod postacią wąskich paluszków, wyrabianych z ciasta drożdżowego. Pieczywo Grissini jest produkowane według specjalnego przepisu od XIV w. 
Cena 8,10 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Marka: Cafe Burdet

Kawa Burdet Natural ziarno 1 kg

Recenzje: 0
Doskonała mieszanka 60% Arabiki i 40% Robusty, zapewniająca dobrą równowagę z miękkim i słodkim smakiem, średnią treściwością i kremowym finiszem. Mieszanka Arabiki z Ameryki Południowej z Robustą z Azji, nadaje intensywny aromat i wspaniały smak kawy. Treściwość, kremowość koloru orzecha laskowego w Twojej filiżance charakteryzuje Cafe Burdet...
Cena 95,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Finca Pomabel S.L.

Ryż Calasparra drobnoziarnisty do Paella

Recenzje: 0
Najlepszy hiszpański ryż Calasparra odmiany Balilla por Sollana. Ta biała, drobnoziarnista odmiana ryżu uprawiana jest na tym obszarze od XIV wieku. Ryż Calasparra posiada niezwykłe właściwości kulinarne, które sprawiają, że jest niezastąpionym składnikiem jednej z najsłynniejszych hiszpańskich potraw – paelli.
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: IRPO

Passata z bazylią - tradycyjny włoski przecier pomidorowy 680g

Recenzje: 0
Przecier pomidorowy z dodatkiem bazylii w szklanej butelce. Wykonany z przetartych pomidorów z dodatkiem kwasku cytrynowego Wszyscy lubimy jeść makaron, a dobry talerz spaghetti z włoskim sosem pomidorowym jest najłatwiejszym i najszybszym do przygotowania. Prawda jest taka, że ​​makaron z Passatą, włoskim smażonym pomidorem i odrobiną startego sera...
Cena 10,40 zł
Więcej
W magazynie

Passata tradycyjna z włoskich pomidorów - przecier pomidorowy 680 g

Recenzje: 0
Przecier pomidorowy w szklanej butelce. Wykonany z przetartych pomidorów z dodatkiem kwasku cytrynowego. Smak passata di pomodoro jest znacznie bardziej intensywny niż zwykłego sosu pomidorowego lub sosu ze smażonych pomidorów, a zapewnia to wysoka koncentracja aromatów w mniejszej ilości wody. Makaron z Passatą, włoskim smażonym pomidorem i odrobiną...
Cena 9,40 zł
Więcej
W magazynie

Marka: IRPO

Pomidory Pelati całe 400g

Recenzje: 0
Włoskie pomidory bez skórki Pelati, zbierane i przetworzone w tym samym dniu. Aromatyczne pomidory zbierane w najcieplejsze dni pełne witamin i wartości odżywczych, a także wspaniałego 100% koloru dojrzałego pomidora. Doskonałe do przyrządzania różnych potraw tradycyjnej kuchni śródziemnomorskiej. Doskonale wzbogacą naszą tradycyjną pomidorową.
Cena 6,00 zł
Więcej
W magazynie
Zobacz także

Marka: Finca Pomabel S.L.

Ryż Calasparra drobnoziarnisty do Paella

Najlepszy hiszpański ryż Calasparra odmiany Balilla por Sollana. Ta biała, drobnoziarnista odmiana ryżu uprawiana jest na tym obszarze od XIV wieku. Ryż Calasparra posiada niezwykłe właściwości kulinarne, które sprawiają, że jest niezastąpionym składnikiem jednej z najsłynniejszych hiszpańskich potraw – paelli.
Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku

Cookies

Informacje dotyczące plików cookies

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie . Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a nastepnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Zarządzanie plikami cookies

O Cookies

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe, które są zapisywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym przez strony internetowe, które odwiedzasz. Służą do różnych celów, takich jak zapamiętywanie informacji o logowaniu użytkownika, śledzenie zachowania użytkownika w celach reklamowych i personalizacji doświadczenia przeglądania użytkownika. Istnieją dwa rodzaje plików cookie: sesyjne i trwałe. Te pierwsze są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki, podczas gdy te drugie pozostają na urządzeniu przez określony czas lub do momentu ich ręcznego usunięcia.