Oliwa z oliwek do marynaty na grilla. Najlepsza grillowa marynata.

Czy grillowanie jest zdrowe?
Jak zrobić zdrowe potrawy z grilla
Zamarynuj mięso na grilla
Jak zrobić dobrą marynatę na grilla
Marynata na grilla powinna łączyć w sobie trzy elementy:
- tłuszcz - najlepiej oliwa z oliwek extra Virgin
- kwaskowość i słodycz – sok z cytryn , ocet winny, ocet balsamiczny, miód
- przyprawy – czosnek, cebula, specjalne mieszanki przypraw (churrasco, tex-mex, fine herbs)
Wszystko znajdziecie w naszym sklepie!
Aby mięso było smaczne, kruche i miało wspaniały smak, należy go trzymać w tak przygotowanej marynacie od 12 – 24 godzin.
Grillowa majówka przed nami, więc naszych kulinarnych grzechów pachnących pysznym mięsem, kiełbasami, rybami, warzywami przygotowanymi na świeżym, szczególnie w tym roku, powietrzu ciężko jest sobie odmówić.
Pamiętaj, że w naszym sklepie znajdziesz dużo produktów, które będziesz potrzebował by przygotować swoje wspaniałe potrawy z grilla.
Nasza propozycja marynaty do mięs, np. karkówki
Składniki:
· ½ szklanki oliwy z oliwek,
· 2 łyżki czosnku granulowanego ,
· ½ łyżki oregano,
· 1 łyżka churrasco
· ½ łyżki suszonej bazylii,
· 1 łyżka półsłodkiej wędzonej papryki w proszku, pimenton
· ½ łyżki suszonego oregano,
· ½ łyżki mielonego czarnego sterylizowanego pieprzu,
· 1 łyżeczka soli,
· 1 łyżka octu balsamicznego
Sposób przygotowania:
Do miski wrzuć wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszaj i zostaw w lodówce przynajmniej na 12 godzin.