Sekrety kuchni filmowej "Gotuj z IRPO"

Rok ZOZO napadł nieoczekiwanie na nas wszystkich. Pomieszał szyki , rozkazał przeorganizować szeregi, obrać nowe taktyki, rozwiązania, by przetrwać. Zaczęliśmy sprzedaż internetową, starając się rzetelnie opisać hiszpańskie produkty dostępne w naszym sklepie. Pojawiły się jednak pytania, jak je stosować, jak przyrządzać , jak jeść? Postanowiliśmy więc, jeszcze bardziej zadbać o naszych klientów. W domu gotujemy od niepamiętnych czasów, bo lubimy jeść, dlatego połączyliśmy nasze doświadczenie z tym, co pomoże Wam w wykorzystaniu asortymentu ze sklepu IRPO.
Naturalnym krokiem stało się kręcenie krótkich filmików, pokazujących wachlarz możliwości wykorzystania oliwy z oliwek, przypraw, ryżu, chiorizo, jamona. Niektóre przepisy są z nami od lat, przejmowaliśmy je w podróży przez stoły rodziny, przyjaciół, odwiedzanych krajów. Zadanie z pozoru łatwe, okazało się prawdziwym wyzwaniem dla amatorów. Przy filmowaniu gotowania okazuje się nagle, że kręcenie zajmuje godziny, choć samo gotowane jest szybciutkie, że kroimy „ nie -filmowo”, że ręce wchodzą w kadr, że widać smugę na wymytym talerzu, że, że, że… . Nie mamy profesjonalnego sprzętu, studia filmowego, wszystko dzieje się w naszej zwyczajnej kuchni, ale mamy zapał i radość. Dania bywają różne, szybkie, proste , ale i wyrafinowane.
Pokazujemy receptury wykorzystujące produkty z naszego sklepu, łączymy je czasami z tym co znajduje się nadmiarowo w naszej lodówce, bo lubimy łamać kulinarne przyzwyczajenia, a nie lubimy marnowania. Jeśli jesteście pomysłowi, wyczarujecie smaczny posiłek zastępując choćby cebulę porem. Gotując dla Was gotujemy dla siebie i bliskich, wszak spotkania w pandemii w niewielkim gronie ratują życie, jeśli przy jedzeniu toczy się rozmowy na istotne tematy. Nie możemy konkurować z profesjonalistami, i do tego nie aspirujemy, mamy jednak nadzieję na ułatwienie Wam kupowania i cieszenia się tym w czasie gotowania, o taki pakiet 2 w 1.