Marka: Arlequin

Tuńczyk jasny w oliwie z oliwek 250ml szklany słoik Arlequin

Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Cena 20,00 zł Cena podstawowa 23,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Arlequin

Małże w sosie krabowym 120ml Arlequin puszka

Salsa vieira - z przegrzebków - wyjątkowy sos i smak omułek. Sos do przegrzebków to sos na bazie cebuli, pomidorów, oliwy z oliwek i octu, który zwykle przyrządza się do gotowania przegrzebków i stąd jego nazwa. Tradycja w Hiszpanii - małże to żywność bogata w witaminę B12 oraz jod i mają niską zawartość tłuszczu. Specjalność z Hiszpanii - spróbuj...
Cena 12,50 zł Cena podstawowa 14,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Karina

Duże oliwki nadziewane ząbkiem czosnku 360g

Gordal, duże królewskie oliwki nadziewane ząbkiem świeżego czosnku Duża o delikatnym i przyjemnym smaku oliwka "Gordal" jest największą jej odmianą. Dzięki mięsistej i gęstej konsystencji znajduje zastosowanie głównie jako samodzielna przystawka lub wypełnienie z innymi produktami. Nasze połączenie oliwki gordal z ząbkiem świeżego czosnku to idealna...
Cena 12,00 zł Cena podstawowa 18,60 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Marka: Arlequin

Sardynki w oliwie z oliwek 90ml Arlequin

Mała rybka - dużo zdrowia.  Smaczne sardynki w oliwie z oliwek, która dzięki swoim naturalnym właściwością wspomaga smak rybek. Mogą być doskonałym składnikiem do różnych dań, sałatek, past kanapkowych a również jako osobna przekąska, nigdy Was nie zawiodą. Sardynki to małe rybki dające nam dużo zdrowia. Zobacz jak zrobiliśmy pastę kanapkową z sardynek.
Cena 8,00 zł Cena podstawowa 9,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie produkty w promocji

Lista produktów marki Hispasur

Oliwa z oliwek Hispasur to wysublimowany smak oliwy pochodzącej z regionu Priego De Cordoba w Andaluzji. Najlepsza oliwa ekstra virgen z Hiszpanii.

W roku 1858 przodkowie rodziny YÉVENES GARCÍA postanowili kupić kilka działek i zasadzić drzewa oliwne w Regionie Priego de Córdoba. Podróżujący, którzy opisywali ten region, mówili, że był to górzysty obszar, który obfitował w drzewa oliwne i gdzie były rzeki, które poruszały młynami mielącymi oliwki. Przez długi czas przodkowie poświęcali się uprawianiu ziemi, tak aby mogli produkować najlepsze owoce i z cierpliwością oraz ciężką pracą zbierać niezbędny kapitał, aby zbudować małą tłocznię oliwy,w której będą wytwarzać wymarzoną oliwę. Kilka pokoleń kontynuowało tę tradycję, zachowując szacunek dla natury i wierność tradycyjnym metodom. Obecnie do tej rodzinnej firmy dołączyła nowa generacja, która zapewni jej niezbędne postępy technologiczne oraz jakość i prestiż olejów cenionych w najbardziej odległych miejscach naszego globu. W dalszym ciągu będzie to firma dumna ze swego skromnego pochodzenia, ale nie rezygnując z tego, że jej oliwa przyczynia się do rozszerzenia i zachwycenia tysiącletnią kulturą, która powstała w południowej części rzymskiej Hiszpanii i została zachowana dzięki nieustępliwości i poświęcenia ludzi, którzy są częścią tej rodziny.

Czy wiesz, że:

REGION PRIEGO DE CÓRDOBA

Obecność licznych pozostałości archeologicznych związanych z pozyskiwaniem oliwy z oliwek w regionie Priego de Córdoba pokazuje, że była to tradycyjna i ważna działalność. Odkrycia rzymskich pras do tłoczenia oliwy są częste, a liczne złoża zostały zinwentaryzowane. Od połowy VIII wieku dzielnica Madinat Baguh (Priego) była okupowana przez muzułmanów, ale drzewa oliwne i oliwa z oliwek nadal były najważniejsze dla jej gospodarki. Kiedy od XIV wieku Kastylijczycy osiedlili się na tych ziemiach, oliwa z oliwek wkrótce została włączona do jego gastronomii, a po odbudowie demograficznej, która miała miejsce w XVI wieku, uprawa nowych ziem i wzrost produkcji oliwy z oliwek, która służyła do zaspokojenia popytu z innych regionów Hiszpanii, a nawet do eksportu do Ameryki. Od połowy XVIII wieku następowała stopniowa ekspansja powierzchni upraw oliwek. Obecnie praktycznie cały użyteczny obszar rolniczy poświęcony jest uprawie gajów oliwnych. Obecnie Priego de Cordoba to małe miasteczko w pięknym parku narodowym Sierra Subetica.

Aktywne filtry

Marka: Hispasur

EVOO Oliwa z oliwek Arbequina 2l puszka

EVOO oliwa z oliwek. Jednoszczepowa oliwa Premium extra Virgin ARBEQUINA SILVER znanej andaluzyjskiej tłoczni HISPASUR. Intensywne zielone owoce z bardzo złożonymi nutami. Przeważające odcienie zieleni przypominające skórkę świeżej trawy, jabłka lub banana. Podstawowa nuta aromatycznych roślin i liści pomidora. Pierwszy dotyk na języku jest słodki,...
Cena 250,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku