Inny sposób na rozkoszowanie się peklowanym serem kozim SUCUM, zakonserwowanym w oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.Wyprodukowany z mleka kóz rasy Sevillian Florida, wypasanych w reżimie ekstensywnym (wolny wypas), na rozległych pastwiskach gór Sierra Norte Sevillana. Dlatego, zarówno w mleku, jak i w serze, znajdziemy niuanse rozmarynu, tymianku,...
Duże kawałki wspaniałego, mięsistego tuńczyka jasnego, Bonito del Norte w znakomitej oliwie z oliwek, ze zrównoważonego rybołówstwa. Zobacz nasz przepis na pastę z tuńczyka z zielonym groszkiem.
Ryby pochodzą z kontrolowanego połowu w Oceanie Spokojnym, mają jasne a wręcz białe mięso o doskonałym smaku co odróżnia nasz produkt od tradycyjnego, pospolitego tuńczyka. W naszych konserwach znajdziecie duże kawałki ryby zalane olejem roślinnym. Z tuńczykiem w puszkach "Arlequin" można łatwo i szybko przygotowywać różne dania, przygotowywać pyszne i...
Pecorino Romano to kompaktowy, twardy włoski ser owczy o mocnym i słonym smaku, idealny do tarcia i przyprawiania potraw. Jego nazwa wywodzi się od włoskiego słowa pecorino , co oznacza „owca” i od czasów rzymskich, w których ser był podstawowym pożywieniem. Dziś jest to jeden z najbardziej znanych włoskich serów poza Włochami: bogaty w białko, bogaty w...
Małże, omułki duże (gigante) w specjalnej pikantnej marynacie - Escabeche Picante.
Prawdziwy smak owoców morza z Hiszpanii.
Opakowanie zawiera od 4 do 6 sztuk.
Tuńczyk CLARO (jasny) Arlequin, to kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki. Zobacz nasz przepis na sałatkę tuńczyka z czerwona fasolą.
Tuńczyk CLARO Arlequin, to duże kawałki wspaniałego, smacznego mięsa popularnej ryby w naturalnej zalewie, z której można łatwo i szybko przygotowywać różne dania lub wzbogacać sałatki i nadzienia.
Niestety, tegoroczne zapasy tego produktu zostały wyprzedane. Zapraszamy w przyszłym sezonie.
Mantecado i Polvorón – tak nazywają się tradycyjne hiszpańskie ciastka nie tylko na Boże Narodzenie. Historyczne przepisy pieczenia ciastek w XVI wieku wskazują, że ich korzenie mają źródło w zamierzchłych czasach w społeczności zamieszkującej Andaluzję.
Mini...
Niestety w tym sezonie nie będzie tego formatu w naszej ofercie.
Mieszanka najwyższej jakości tradycyjnych hiszpańskich słodyczy, specjałów migdałowych, czekolady oraz marcepanów, nugatów i peladillas (migdałów w cukrze). Idealne opakowanie na prezent pod choinkę.
Czekolada rzemieślnicza wykonana z 84% kakao i minimum 5% EVOO, aby nadać jej specyficzny smak. Smak i zdrowie w równych częściach, unikając stosowania innych szkodliwych tłuszczów, takich jak olej palmowy.
Mieszanka oryginalnych, tradycyjnych hiszpańskich ciastek bożonarodzeniowych, mantecados y polvorones de Estepa
To charakterystyczne kruche ciastka z migdałami.
Zobacz film, jak produkuje się ciastka
Tradycyjne ciastka z cynamonem i sezamem
Niestety, tegoroczne zapasy tego produktu zostały wyprzedane. Zapraszamy w przyszłym sezonie.
Specjalna dobrana mieszanka tradycyjnych, hiszpańskich ciastek bożonarodzeniowych w małym opakowaniu.
Tradycyjny prawdziwy marcepan
Marcepan to słodka masa cukiernicza utworzona głównie z prażonych i zmielonych migdałów oraz cukru z dodatkiem oleju migdałowego. Wystarczy ciepło naszych dłoni, by stała się plastyczna i dlatego używana jest do wyrobu ozdobnych, skomplikowanych kształtów. W Hiszpanii ciasta marcepanowe to spuścizna kultury kulinarnej Maurów,...
Hiszpańska prawdziwa czekolada, bez glutenu
100% ręcznie robiona czekolada, wykonana z 65% kakao, z kawałkami imbiru na bazie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia to połączenie rzadko spotykane na rynku, dzięki czemu jest bardzo wyjątkowym produktem dla smakoszy. Dzięki temu, że ta czekolada z imbirem połączona jest z oliwą z oliwek z pierwszego...
Hiszpańska prawdziwa czekolada, bez glutenu
Czekolada wykonana ręcznie z najlepszą oliwą EVOO (5%), kakao (65%) i pomarańczy. Słodycz czekolady skontrastowana z intensywnością i świeżością cytrusów, takich jak pomarańcza, sprawi, że będziesz po nią wracał. Zaskocz najbardziej wykwintne podniebienia naszą rzemieślniczą czekoladą z pomarańczą, nie...
Niestety, tegoroczne zapasy tego produktu zostały wyprzedane. Zapraszamy w przyszłym sezonie.
Tradycyjne hiszpańskie ciastka bożonarodzeniowe polvorones z migdałami - informacje o produkcie przeczytaj na naszym blogu.
Najlepsza rzemieślnicza czekolada na bazie 5% oliwy z oliwek Extra Virgin z Sierra Sur de Jaén i 65% kakao. Ta czekolada z fioletowymi płatkami fiołka zaskoczy Cię oryginalnym i niesamowitym smakiem.
Zdrowie i słodycz w równym stopniu.
Niestety w tym sezonie nie będzie tego formatu w naszej ofercie.
Mieszanka najwyższej jakości tradycyjnych hiszpańskich słodyczy, specjałów migdałowych, czekolady oraz marcepanów, nugatów i peladillas (migdałów w cukrze). Idealne opakowanie na prezent pod choinkę.