Hiszpańska prawdziwa czekolada
Czekolada rzemieślnicza z pomarańczą, na bazie oliwy z oliwek extra Virgin. Bez glutenu, 115g.
Czekolada wykonana ręcznie z najlepszą oliwą EVOO (5%), kakao (65%) i pomarańczy. Słodycz czekolady skontrastowana z intensywnością i świeżością cytrusów, takich jak pomarańcza, sprawi, że będziesz po nią wracał. Zaskocz najbardziej wykwintne podniebienia naszą rzemieślniczą czekoladą z pomarańczą, nie zapominając o zdrowym działaniu oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Ręcznie robiona czekolada z pomarańczą z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia może być na początku nieco inną i zaskakującą mieszanką. Jednak połączenie czekolady z pomarańczą i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia może być idealnym towarzyszem dla tych, którzy lubią mieszankę smaków tak różnych i intensywnych jak cytrusy pomarańczy i gorzki dotyk czekolady.
Zaskocz najbardziej wykwintne podniebienia naszą rzemieślniczą czekoladą 900 wypełnioną pomarańczą, nie zapominając o zdrowym wkładzie, jaki daje jej oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
MOŻLIWE PRZYGOTOWANIE PRZEPISÓW Z CZEKOLADĄ Z POMARAŃCZĄ:
Istnienie szerokiej gamy połączeń smaków z czekoladą to ogromna zaleta dla miłośników czekolady, nie tylko ze względu na możliwość delektowania się batonami o bardzo różnych smakach, wśród których każdy może znaleźć ten, którego szuka. Ale także ze względu na szereg możliwości, jakie otwierają się przy przygotowywaniu przepisów kulinarnych. Szczególnie w produkcji słodyczy.
Oznacza to, że na przykład w tym przypadku z pomarańczowej czekolady można zrobić bardzo podstawowe przepisy, takie jak biszkopt, niektóre babeczki, brownie, a nawet mus ze specjalnym akcentem. Przejście od zwykłego deseru, do którego jesteśmy bardziej przyzwyczajeni, do bycia deserem o smaku dla smakoszy i bardziej odmiennym.
Jednym z najlepszych zastosowań w wyrobach cukierniczych, jakie można zastosować w naszej rzemieślniczej czekoladzie z pomarańczą z oliwy z oliwek, jest zastosowanie jej jako przykrywki do różnego rodzaju ciast lub herbatników. W ten sposób zostanie dodany dodatkowy smak, który dopełni wnętrze deseru.
Niewątpliwie produkt, który stanie się niezastąpiony w kuchniach słodyczy.
WIĘCEJ INFORMACJI O POMARAŃCZOWEJ CZEKOLADZIE 900:
Składniki: pasta kakaowa, cukier, masło kakaowe, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy, kakao.
Nadzienie: mleko, cukier, pomarańcza, masło kakaowe, oliwa extra virgin, bezwodny tłuszcz mleczny, pektyna, cytryna, aromat
Może zawierać śladowe ilości mleka.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
Zmierzone wartości na 100g
energetyczny: 2100 KJ/502 Kcal
Tłuszcz: 29,7g
Tłuszcze nasycone: 15,9 g
Węglowodany: 48,2 g
Cukry: 45,5 g
Włókno: 10,7g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,09g