Logo Irpo Sklep

Masz pytania? Zadzwoń: 33 487 66 50

Passata tradycyjna z włoskich pomidorów - przecier pomidorowy 680 g

Tradycyjny włoski przecier pomidorowy PASSATA - butelka szklana 680 g

Przecier pomidorowy w szklanej butelce. Wykonany z przetartych pomidorów z dodatkiem kwasku cytrynowego.
Smak passata di pomodoro jest znacznie bardziej intensywny niż zwykłego sosu pomidorowego lub sosu ze smażonych pomidorów, a zapewnia to wysoka koncentracja aromatów w mniejszej ilości wody. Makaron z Passatą, włoskim smażonym pomidorem i odrobiną startego sera Parmiggiano na wierzchu to najpopularniejsza potrawa we włoskich domach.
9.40 
Dostawa: 15,49 pln InPost paczkomat, dostawa w weekend (zaznacz w uwagach)
18,45 pln kurier DPD lub odbiór osobisty za 0 pln
9.4 PLN https://schema.org/NewCondition https://schema.org/InStock

duża ilość

Czym jest passata di pomodoro czyli włoski sos pomidorowy?
Passata to włoski przecier pomidorowy o skoncentrowanym smaku pomidorów, uzyskanym w procesie gotowania i redukcji wody. Smak passata di pomodoro jest znacznie bardziej intensywny niż zwykłego sosu pomidorowego lub sosu ze smażonych pomidorów, a zapewnia to wysoka koncentracja aromatów w mniejszej ilości wody.
Passata to podstawa przepisów włoskiej książki kucharskiej to preparat, który ma wiele zastosowań . Można go stosować w makaronach i pizzy, ale także w gulaszach lub jako dodatek do focaccii. Passata ma wiele zastosowań w kuchni włoskiej , jest częstym składnikiem do przygotowania pizzy, makaronów, sosów, a nawet zup, gulaszów, gdzie składnikiem przepisów są pomidory. Ponieważ passata jest koncentratem, wystarczy dodać niewielką ilość, aby dodać smaku pomidorów lub użyć jako wzmacniacza w sosach lub gulaszu.
blog