Logo Irpo Sklep

Masz pytania? Zadzwoń: 33 487 66 50

Paluszki Grissini tradycyjne z oliwą z oliwek 125g

Tradycyjne paluszki Grissini z oliwą z oliwek - 125g

Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa, pod postacią wąskich paluszków, wyrabianych z ciasta drożdżowego. Grissini znane były już w XIV wieku i przypuszcza się, że pochodzą z Turynu, w którym kucharz przygotowujący ciasto na pizzę zaczął z nim eksperymetować.


9.05 
Dostawa: 15,49 pln InPost paczkomat, dostawa w weekend (zaznacz w uwagach)
18,45 pln kurier DPD lub odbiór osobisty za 0 pln
9.05 PLN https://schema.org/NewCondition https://schema.org/InStock

na wyczerpaniu

Grissini, czyli paluszek chlebowy jest długi, niezbyt gruby i chrupiący. Świetnie komponuje się z różnymi potrawami jak zupy i gulasze. Paluszek chlebowy owinięty plasterkiem szynki długo dojrzewającej, na przykład Jamon Serrano może stanowić samodzielną przekąskę. Często Grissini wykorzystuje się do tworzenia przystawek z oliwkami, lub serem.
Grissini znane były już w XIV wieku i przypuszcza się, że pochodzą z Turynu, w którym kucharz przygotowujący ciasto na pizzę zaczął z nim eksperymetować.
blog