Logo Irpo Sklep

Masz pytania? Zadzwoń: 33 487 66 50

Ocet śliwkowy 200 ml

Przetwórnia Beksien
Ocet śliwkowy - but. 200ml

Naturalny, żywy ocet z polskich śliwek węgierek które poddajemy naturalnemu procesowi fermentacji, bez dodatku drożdży.
24.00 
Dostawa: 15,49 pln InPost paczkomat, dostawa w weekend (zaznacz w uwagach)
18,45 pln kurier DPD lub odbiór osobisty za 0 pln
Chwilowy brak na magazynie. Oczekujemy na dostawę.

Naturalny, żywy ocet z polskich śliwek węgierek które poddajemy naturalnemu procesowi fermentacji, bez dodatku drożdży. Do produkcji używamy owoców zdrowych i dojrzałych, pochodzących z naszego sadu oraz od zaprzyjaźnionych sadowników z okolic Łącka. Fermentacja alkoholowa przy otwartym procesie produkcji i stałym natlenieniu dzięki bakteriom z rodziny Acetobacteraceae postępuje w cichą fermentację octową. Powolny proces trwa od kilku do kilkunastu tygodni. Po zakończonej fermentacji octowej ocet dojrzewa od trzech do dwunastu miesięcy.

Śliwki mogą poprawiać apetyt i działać korzystnie na trawienie oraz zapobiegać zaparciom, a tym samym zmniejszać zagrożenie chorobą nowotworową jelita grubego. Śliwka dostarcza dużo prowitaminy A (przeciwdziała tzw. ?kurzej ślepocie?) witamin B1, B2, PP i C oraz reguluje poziom cukru i cholesterolu we krwi.

Nasz ocet śliwkowy jest niepasteryzowany i niefiltrowany, nie używamy siarczynów czy przeciwutleniaczy dzięki czemu żywy ocet zachowuje wszystkie wartości poddanych fermentacji dojrzałych śliwek.

Marta i Bartosz

blog