Ocet z malin - but. 200ml
Naturalny, żywy ocet malinowy produkowany jest z polskich malin.
Dostawa: 15,49 pln InPost paczkomat, dostawa w weekend (zaznacz w uwagach) 18,45 pln kurier DPD lub odbiór osobisty za 0 pln
Naturalny, żywy ocet malinowy produkowany jest z polskich malin, poddanych naturalnemu procesowi fermentacji, bez dodatku drożdży. Do produkcji używamy owoców zdrowych i dojrzałych pochodzących z terenów południowej Polski. Fermentacja alkoholowa przy otwartym procesie produkcji i stałym natlenieniu dzięki bakteriom z rodziny Acetobacteraceae postępuje w cichą fermentację octową.
Powolny proces trwa od kilku do kilkunastu tygodni. Po zakończonej fermentacji octowej nasz ocet dojrzewa od trzech do dwunastu miesięcy.
Maliny polecane są na przeziębienia, infekcje bakteryjne i wirusowe - jako środek napotny (obniża temperaturę ciała) oraz w przypadku niedokrwistości. Maliny zawierają duże ilości witaminy C, A, B, PP, pektyn, soli mineralnych, kwasów organicznych oraz antocyjanów.
Ocet jest niepasteryzowany i niefiltrowany, nie używamy siarczynów czy przeciwutleniaczy dzięki czemu żywy ocet zachowuje wszystkie wartości poddanych fermentacji malin.
Idealny do sałatek, dań z buraków i pomidorów, diet, do bezpośredniego picia po rozcieńczeniu z wodą.