Pasztet z mięsa wieprzowego rasy Iberico z dodatkiem pomarańczy - 140g
Co to jest pasztet Iberico?
To wykwintny pasztet z wątroby wieprzowej iberyjskiej o łagodnym smaku i kremowej konsystencji. Zrobiony głównie z wątróbek wieprzowych Iberico (specjalny gatunek świń, hodowanych na wolnym wybiegu i karmionych żołędziami) o niepowtarzalnym smaku. Dodanie hiszpańskich pomarańczy spowodowało dodatkową świeżość smaku całego pasztetu.
Co pasuje do pasztetu?
Najczęstszym sposobem prezentacji pasztetów na stole jest podawanie ich z krakersami, bułeczkami lub grzankami. Skoncentruj się na czerstwym pieczywie, ponieważ kombinacja miękka + miękka nie działa: zapomnij o krojonym chlebie!
Pate iberico con naranja- bardzo delikatny pasztet o iberyjskim smaku z pomarańczą.
Od jakiego wieku można jeść pasztet?
Obecnie pasztet pochodzenia zwierzęcego może być wprowadzany do diety dzieci w wieku około 3 lat i starszych, ze względu na ich zapotrzebowanie kaloryczne wynikające z procesu wzrostu.
Najwyższej jakości hiszpański pasztet, zrobiony głównie z wątróbek wieprzowych iberico (specjalne gatunek świń, hodowanych na wolnym wybiegu i karmionych żołędziami), wątróbka wieprzowej, i podgardla wieprzowego. Jego delikatna struktura nadaje niepowtarzalny smak, wspomnienie wakacyjnych przygód w Hiszpanii.
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna: 1259 kJ / 301 kcal
Tłuszcz całkowity: 26,1 g
W tym nasycone: 6,98 g
Węglowodany: 7,51 g
W tym cukier: 2,87 g
Białko: 9,06 g
Sól: 2,26 g
Nie zawiera glutenu.