Pasztet iberico z wiśniami - 140g
Pasztet z mięsa wieprzowego rasy Iberico z wiśniami.
Najwyższej jakości hiszpański pasztet, zrobiony głównie z wątróbek wieprzowych iberico (specjalny gatunek świń, hodowanych na wolnym wybiegu i karmionych żołędziami) o niepowtarzalnym smaku. Dodanie hiszpańskich wiśni spowodowało świeżość i oryginalny smak całego pasztetu.
Bardzo popularny pasztet w Hiszpanii, szczególnie w czasie Świąt Bożego Narodzenia.
Wiśnia ma smaczny, soczysty i orzeźwiający miąższ, który nadaje pasztetowi wyjątkowych niuansów. Co w połączeniu ze smakiem mięsa świni iberyjskiej daje subtelne połączenie.
Wiśnia jest uważana za dobre źródło witaminy C i bioflawonoidów, co samo w sobie czyni ją doskonałym przeciwutleniaczem. Dobrze komponuje się z dżemami i kozim serem.
Zaleca się podawać pasztet lekko schłodzony, jeśli ma być posmarowany na pieczywo, aby uwydatnić jego niuanse w ustach.