Pasztet z jelenia z borowikami, idealny do serwowania na grzance. Jego intensywny smak dziczyzny fenomenalnie łączy się z dżemami oraz serami owczymi i kozimi .
Składniki:
Wątróbka wieprzowa, boczek wieprzowy, mięso jelenia 19%, woda, mleko , cebula (cebula, oliwa z oliwek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), grzyby (woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól, laktoza , dekstroza, mleko i białka sojowe , skrobia, stabilizatory: difosforany, trifosforany, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, mielone borowiki 2%, pieprz czarny
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna: 1125kJ/269Kcal
Tłuszcze: 22,7 g
Z czego nasycone: 15,1g
Węglowodany: 5,71 g
w tym cukier: 1,13g
Białka: 11,9 g
Sól: 3,19 g