Logo Irpo Sklep

Masz pytania? Zadzwoń: 33 487 66 50

Kapary całe hiszpańskie słoik 370ml

Karina
Kapary w zalewie octowej - Hiszpania słoik 370ml

Całe kapary, które dzięki odpowiedniej recepturze zalewy zachowują jędrność i swój oryginalny kształt. Kapary mają specyficzny, cierpko-kwaśno-gorzkawy smak, w którym można znaleźć aromat pieprzu, gorczycy i smak musztardy czy chrzanu.
14.00 
Dostawa: 15,49 pln InPost paczkomat, dostawa w weekend (zaznacz w uwagach)
18,45 pln kurier DPD lub odbiór osobisty za 0 pln
14 PLN https://schema.org/NewCondition https://schema.org/InStock

duża ilość

W Polsce w przeciwieństwie do mieszkańców krajów śródziemnomorskich kapary nie cieszą się zbyt dużą popularnością, choć są świetnym dodatkiem do wielu potraw, a poza tym wykazują sporo właściwości leczniczych. Kapary składają się w około 85% z wody a pozostałe 15% to mieszkanka cennych składników , m.in. sporo witamin: A (dba o sprawność widzenia, zabezpiecza skórę przed starzeniem się, wpływa na wygląd i kondycję paznokci czy włosów), C ( chroni organizm przed atakami wirusów, utrudnia działanie wolnych rodników i innych toksyn, aktywizując system immunologiczny). Najważniejszym składnikiem kaparów jest jednak rutyna - organiczny związek chemiczny z grupy flawonoidów, który uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne.

Kapary mają specyficzny, cierpko-kwaśno-gorzki smak, w którym można znaleźć aromat pieprzu, gorczycy, smak musztardy czy chrzanu. Dzięki temu są niezastąpionym dodatkiem do wielu potraw kuchni śródziemnomorskiej, dodając im wyrazistości. W Hiszpanii szczególną popularnością cieszy się pasta z roztartych kaparów, migdałów, czosnku, oliwek oraz natki pietruszki. Jest dodatkiem, szczególnie do potraw z ryb lub jako przystawka(czekadełko) podawana ze specjalnym pieczywem.

Polecamy. Wyprodukowano w Hiszpanii.



blog