Małże (omułki) marynowane w specjalnej marynacie, która składa się oleju roślinnego, sosu vinagre, ostrych papryczek chilli,sóli oraz specjalnej, własnej zalewy producenta.
Na patelni musimy rozgrzać dobrą oliwę z oliwek pierwszego tłoczenia, dodać zgniecione 2-3 ząbki czosnku, lekko go przyrumienić a następnie dodać zawartość puszki. Doprawić solą morską i naszym pieprzem w zalewie solnej Periquin, dodać natkę zielonej pietruszki i sos gotowy. Do ugotowanego ryżu dodajemy nasz sos, dokładnie mieszamy całość i tak stworzone danie podajemy naszym gościom. Nie zapominajcie, że małże (omułki) nie należy długo smażyć na oliwie, bo robią się gumowate
(jak wszystkie owoce morza).
Można także zjeść ze świeżą bagietką, jako gotową przekąskę i wtedy, dla lepszych doznań smakowych proponujemy skropić je naszym naturalnym sokiem z cytryn i polać dobrą oliwą extra Virgin.
To doskonała przekąska lub wyśmienite danie, nie tylko dla koneserów owoców morza.
Polecamy! Wyprodukowano w Hiszpanii.