Filety z anchois w oleju roślinnym - słoik 100g
Anchois - filety z sardeli kantabryjskiej w oleju słonecznikowym.
Filet z sardeli w oleju słonecznikowym, z wiosennego połowu, dorastające od 8 do 12 miesięcy.
Dostawa: 15,49 pln InPost paczkomat, dostawa w weekend (zaznacz w uwagach) 18,45 pln kurier DPD lub odbiór osobisty za 0 pln
Chwilowy brak na magazynie. Oczekujemy na dostawę.
Anchoa - filety z sardeli (Engraulis encrasicolus), bez skóry i ości, pochodzące z połowów przy użyciu tradycyjnych metod połowu w Morzu Kantabryjskim (Zatoka Biskajska). Spożycie sardeli pochodzących z tego obszaru połowowego jest zalecane przez różne organizacje ochrony środowiska, takie jak Greenpeace, ze względu na zrównoważony rozwój zarówno z punktu widzenia zdrowia zasobów, jak i tradycyjnych metod połowów przybrzeżnych. Wykorzystanie tego gatunku ryb, przez proces ich zasolenia znane jest w basenie Morza Śródziemnego od czasów Fenicjan. Ten pyszny produkt jest przygotowywany ręcznie i bardzo ceniony za smak. Sardele kantabryjskie to
rozkosz dla podniebienia.