Oliwa otrzymana z mieszanki rafinowanej oliwy z wytłoczyn i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Po wyekstrahowaniu z oliwy wysokiej jakości oliwy, zbierana jest pozostałość, która poddawana jest procesom mechanicznym i chemicznym, wydobywając rafinowaną oliwę z wytłoczyn. Następnie ta oliwa jest starannie mieszana z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, dzięki czemu powstaje oliwa z wytłoczyn z oliwek, idealna do wykorzystania do smażenia, gdzie podobnie jak oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia zachowuje swoją konsystencję, zapewniając doskonały smak i aromat oliwy z oliwek. Oliwa z oliwek do smażenia w wysokich temperaturach. Pomace - oliwa zawierająca wyłącznie oliwę uzyskaną z przetworzenia oliwy z wytłoczyn z oliwek i oliwę otrzymaną bezpośrednio z oliwek. Oliwa z wytłoczyn z oliwek (sansa, pomace oil,orujo) to oliwa otrzymana przez zmieszanie rafinowanej oliwy z oliwek z wytłoczyn oliwek oraz oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Zabieg zmieszania różnych oliw przeprowadza się przede wszystkim dla poprawienia smaku. Doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia jak również do różnego rodzaju marynat na grilla.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem, szczelnie zamykać.
W niskich temperaturach ( poniżej 7°C ) oliwa może mętnieć a nawet skrystalizować się, lecz w temperaturze pokojowej powróci do swojej naturalnej klarowności.
Polecamy. Wyprodukowano w Hiszpanii.
Inne produkty w tej kategorii