Logo Irpo Sklep

Masz pytania? Zadzwoń: 33 487 66 50

Pomace oliwa z wytłoczyn z oliwek 5L PET Don Orujo

Oliwa do smażenia pomace (sansa), z wytłoczyn z oliwek do smażenia - butelka 5l PET

Nasza oliwa z wytłoków z oliwek, Don Orujo idealnie nadaje się do smażenia ze względu na doskonałe właściwości fizyko-chemiczne, jak również pod względem ekonomicznym.

Wydajność na patelni ze 100% roślinnej oliwy z oliwek jest bardzo wysoka przy wysokiej stabilności w wysokich temperaturach, co podkreślają charakterystyczne cechy oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia najwyższej jakości zawartej w jej składzie; Ponadto punkt dymienia osiągany jest w temperaturze 220°C (428°F), co gwarantuje doskonałą jakość smażenia.
Dostępny format: PET 5L.

140.00 
Dostawa: 15,49 pln InPost paczkomat, dostawa w weekend (zaznacz w uwagach)
18,45 pln kurier DPD lub odbiór osobisty za 0 pln
140 PLN https://schema.org/NewCondition https://schema.org/InStock

na wyczerpaniu

Oliwa otrzymana z mieszanki rafinowanej oliwy z wytłoczyn i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Po wyekstrahowaniu z oliwy wysokiej jakości oliwy, zbierana jest pozostałość, która poddawana jest procesom mechanicznym i chemicznym, wydobywając rafinowaną oliwę z wytłoczyn. Następnie ta oliwa jest starannie mieszana z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, dzięki czemu powstaje oliwa z wytłoczyn z oliwek, idealna do wykorzystania do smażenia, gdzie podobnie jak oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia zachowuje swoją konsystencję, zapewniając doskonały smak i aromat oliwy z oliwek. Oliwa z oliwek do smażenia w wysokich temperaturach. Pomace - oliwa zawierająca wyłącznie oliwę uzyskaną z przetworzenia oliwy z wytłoczyn z oliwek i oliwę otrzymaną bezpośrednio z oliwek. Oliwa z wytłoczyn z oliwek (sansa, pomace oil,orujo) to oliwa otrzymana przez zmieszanie rafinowanej oliwy z oliwek z wytłoczyn oliwek oraz oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Zabieg zmieszania różnych oliw przeprowadza się przede wszystkim dla poprawienia smaku. Doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia jak również do różnego rodzaju marynat na grilla.

Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem, szczelnie zamykać.

W niskich temperaturach ( poniżej 7°C ) oliwa może mętnieć a nawet skrystalizować się, lecz w temperaturze pokojowej powróci do swojej naturalnej klarowności.

Polecamy. Wyprodukowano w Hiszpanii.

blog