Oliwa z oliwek extra Virgin Superior 900 - 0,5lOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia najwyższej jakości, uznana na całym świecie przez różne nagrody.
EVOO Superior 900 ORIGIN to kupaż odmian picual, picudo i hojiblanca, otrzymywanych z oliwek uprawianych na idealnej wysokości 900 m npm. i w optymalnym klimacie, zbieranych w optymalnym punkcie dojrzałości, które nadają jej sokowi smak i aromat świeżo skoszonej trawy, świeżo ściętych pomidorów, który to smak jest tak ceniony przez podniebienie.
Picual: Stabilny zielony owocowy i intensywny w liściach i pomidorach (intensywność i stabilność w czasie)
Picudo: Owocowe słodkie jabłko i migdał. (słodycz)
Hojiblanca: Słodko-pikantny owoc z trawą i świeżymi owocami. (Intensywny aromat)
Jej nieopisane właściwości sprawiły, że ta wyśmienitej jakości EVOO jest ceniony wśród najlepszych oliw na świecie.
Zastosowania kulinarne:
Powszechnie uznane właściwości zdrowotne najlepszej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia sprawiają, że idealnie nadaje się jako dodatek i przyprawa do każdego dania, zarówno wyszukanego, jak i prostego. Na surowo jest niezbędnym dodatkiem do sałatek warzywnych lub makaronowych, śniadań, zup i zimnych gazpachos.
Po podgrzaniu rośnie i dzięki dużej gęstości nie przenika do żywności tak bardzo jak inne tłuszcze. Dzięki temu są zdrowsze i lepiej zachowują swoje właściwości. Wysoka zawartość kwasu oleinowego i naturalnych przeciwutleniaczy sprawia, że jest bardziej stabilny i odporny na działanie wysokich temperatur. Idealnie nadaje się do pieczenia mięsa, ryb, warzyw, makaronów i ogólnie wszelkich potraw.
Zajrzyj na naszego bloga, aby uzyskać więcej informacji na temat korzyści płynących ze spożywania najlepszej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Najlepsza oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaNajlepsza oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia najwyższej jakości, uzyskana z owoców drzewa oliwnego wyłącznie w wyniku mechanicznych zabiegów, które nie zmieniają oliwy. Skrupulatna pielęgnacja upraw nadaje 900 ORIGEN unikalnych właściwości organoleptycznych, dzięki czemu jest to najlepsza oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. W tym celu zwracamy szczególną uwagę na produkt ze zbioru, selekcję owoców oraz produkcję i konserwację oliwy.
Takie warunki zapewniają smak i aromat przypominający świeżo ścięty pomidor i trawę. Ponadto warunki pogodowe, wysokość gajów oliwnych w okolicy oraz wybrane odmiany oliwek sprawiają, że została doceniona kilkoma międzynarodowymi nagrodami.
Złoty medal w Międzynarodowym Konkursie Oliwy z Oliwek, który odbył się w Nowym Jorku w 2013 roku. Z wynikiem 9,5 punktu, czwartą najwyższą notą w konkursie i najlepszą hiszpańską oliwą extra virgin.
Nagroda SUPERIOR TEST AWARD w prestiżowym konkursie ITQI, który odbył się w Brukseli w 2014 roku. Ostateczna nota 89, najwyższa dla hiszpańskiej oliwy z oliwek. „ITQi Superior Taste Award” to jedyny znak jakości w smaku przyznawany przez liderów opinii, Szefów Kuchni i Sommelierów gwiazdkami Michelin.
GREAT TASTE AWARD 2014 w prestiżowym konkursie organizowanym w mieście Londyn.
Złoty medal w Międzynarodowym Konkursie Oliwy z Oliwek w Nowym Jorku w 2015 roku.
Srebrny medal w konkursie Olive Japan Competition w Tokio (Japonia) w 2019 roku.
Najlepsza oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia to mieszanka odmian picual, picudo i hojiblanca. Uprawiane na tym obszarze i zmieszane w idealnych proporcjach, łączą swoje zalety, aby nadać 900 ORIGEN ich właściwości organoleptyczne.
Kupaż przygotowany przez doświadczonego degustatora olejów, który łączy cechy każdej z odmian w idealnej proporcji: